Jácint
15 °C
31 °C
Augusztus 17. Most
  • Felhős

31.3°C
Augusztus 18. Péntek
  • Felhős

15°C 31°C
Augusztus 19. Szombat
  • Gy. felhős

18°C 34°C
Augusztus 20. Vasárnap
  • Zivatar

16°C 33°C
Augusztus 21. Hétfő
  • Zápor

17°C 22°C
Augusztus 22. Kedd
  • Zápor

15°C 23°C
Augusztus 23. Szerda
  • Felhős

14°C 24°C
Augusztus 24. Csütörtök
  • Zápor

15°C 26°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön többórás napsütésre készülhetünk, délután helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék sehol nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás, északkeleten élénkülhet meg rövid időre az északkeleti szél. Napközben 29-34 fokot mérhetünk. Pénteken sem várható csapadék. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, északnyugaton élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Változóan felhős, sokfelé napos időre készülhetünk. Hajnalban 14-18 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön sem lesz front térségünkben, azonban a nagy hőingás miatt könnyen megfázhatunk, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok léphetnek fel, ezért fokozott C-vitamin bevitel ajánlott. A hűvös hajnal a kopásos ízületi bántalmakban szenvedőknek okozhat problémát. Az erős felmelegedés a szív- és érrendszeri megbetegedéssel élők közül többeket érzékenyen érinthet, fáradékonyságot okozhat, panaszaikat galagonya teával enyhíthetik. A déli órákban, a napos tájakon nagyon erős lehet az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk védelméről!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön csapadéktól, csúszós útszakaszoktól nem kell tartanunk. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, északkeleten élénkülhet csak meg a szél, kissé csökkentve a járművek menetstabilitását. Sok lesz a napsütés, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte emelkedni fog, kedden az Alföldön és a Dunántúlon is már nagyon magas koncentrációban lehet jelen. A csalánfélék pollenje is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. Az üröm és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes tartományban alakul, bár helyenként a magas szintet is elérheti. A libatopfélék pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. augusztus 17. 16:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 24,2
Velencei-tó (Agárd) 25,3
Tisza (Kisköre-felsö) 25,8
Fertö-tó (Fertörákos) 22,8
Duna (Budapest) 21,2
Tisza (Szolnok) 24,8