Iván
17 °C
32 °C
Június 24. Most
  • Derült

23.1°C
Június 25. Vasárnap
  • Zivatar

20°C 28°C
Június 26. Hétfő
  • Felhős

16°C 31°C
Június 27. Kedd
  • Felhős

19°C 33°C
Június 28. Szerda
  • Zápor

20°C 34°C
Június 29. Csütörtök
  • Zivatar

20°C 35°C
Június 30. Péntek
  • Zivatar

22°C 33°C
Július 1. Szombat
  • Zápor

15°C 27°C

36 órás előrejelzés

Szombaton már túlnyomóan napos, csapadékmentes időre van kilátás. Helyenként még megerősödhet az északnyugati szél. Hajnalban 14-18 fokot mérhetünk, délután azonban folytatódik a kánikula, a legmelegebb órákban 29-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Vasárnap egy hidegfront következében nyugaton akár már kora hajnalban megdörrenhet az ég. A délelőtti órákban előreláthatólag a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Hajnalban 15-19 fok között alakulhatnak a minimumok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton fronthatás már nem várható, visszatér a kánikula. Emiatt migrénes fejfájás, fáradékonyság, tompaság, álmatlanság jelentkezhet a melegre érzékenyeknél. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára is megterhelő lesz a meleg, fülledt idő. Helyenként szeles marad az idő, a szeles időben nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. A naposabb tájakon fennáll a napszúrás veszélye, illetve az UV-sugárzás ismét nagyon erős lesz, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt! Óvjuk bőrünket, fogyasszunk napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Szombaton már túlnyomóan napos időre készülhetünk, csapadék nem valószínű, így száraz utakkal találkozhatnak az útnak indulók. Helyenként még megerősödhet az északnyugati szél, ami lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja közepes, helyenként magas tartományban alakul. A csalánfélék virágpora jellemzően közepes mennyiségben van jelen, de helyenként elérheti a magas szintet is. Az útifű és lórom pollenkoncentráció alacsony maradt. A kevésbé jelentős allergének közül a hárs pollenje jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja közepes-magas, helyenként nagyon magas szinten lehet jelen.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. június 24. 00:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 26
Velencei-tó (Agárd) 24,9
Tisza (Kisköre-felsö) 23
Fertö-tó (Fertörákos) 25,9
Duna (Budapest) 23,1
Tisza (Szolnok) 23,5