Luca, Ottilia
1 °C
5 °C
December 13. Most
  • Eső

4.7°C
December 14. Csütörtök
  • Gyenge eső

1°C 6°C
December 15. Péntek
  • Eső

5°C 11°C
December 16. Szombat
  • Eső

4°C 6°C
December 17. Vasárnap
  • Felhős

-3°C 4°C
December 18. Hétfő
  • Felhős

-3°C 2°C
December 19. Kedd
  • Felhős

-6°C 2°C
December 20. Szerda
  • Gy. felhős

-5°C 1°C

36 órás előrejelzés

Szerdán kezdetben többfelé csapadékos időre van kilátás, északon és a Dunántúlon hajnalban néhol havas eső, havazás válthatja az esőt. Délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre inkább csak délen eshet gyenge eső. A légmozgás mérsékelt marad, reggel 0-5, napközben 3-6 fok valószínű. Csütörtökön hajnalban fagypont közeli hőmérsékletek, délután 3-9 fokos maximumok várhatók. Felhős, borús időre számíthatunk, a nap folyamán egyre többfelé eleredhet az eső, az Északi-középhegységben havazhat is. Élénk, a Dunántúlon erős lesz a déli-délnyugati szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Az arra érzékenyeknél izom- és hasi görcsök, fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Délelőtt lesz szürkébb az idő, emiatt levertebbek lehetünk, romlik a komfortérzetünk. Délután azonban sokfelé előbújik a nap, ami jó hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra. A gyakori front átvonulások igénybe vehetik szervezetünket, így érdemes vitaminban gazdag ételeket, sok folyadékot fogyasztanunk.

Közlekedés­meteorológia

Szerdára mérséklődik a légmozgás, így oldalszéltől nem kell tartaniuk az útnak indulóknak. A délelőtti órákban még többfelé csapadékos időre van kilátás, emiatt sok helyen csúszós, nedves útszakaszokkal találkozhatunk. A déli óráktól az ország nagy részén kisüt a nap, érdemes ezért napszemüveget is magunknál tartani. Továbbra is vezessenek körültekintően, tartsanak elegendő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. december 13. 02:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 3,7
Velencei-tó (Agárd) 3,2
Tisza (Kisköre-felsö) 3,1
Fertö-tó (Fertörákos) 7
Duna (Budapest) 4
Tisza (Szolnok) 2,4
Hójelentés

Éjjel néhol havazás váltja az esőt. A kedden átvonult hidegfront csapadékzónája okozhat szerda reggelig havazást a Dunántúl magasabban fekvő területein és az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain. Jelentős és tartósan megmaradó hórétegre azonban sehol sem számíthatunk.