Kiskarácsony

Az Év Izéi - szex, drog és szilikon

Drága olvasók!

Révedjünk vissza együtt 2004 legszebb, legijesztőbb és legviccesebb pillanataira. Kiváló, nyugodt év volt az idei, e sorok írójának például nem született gyermeke, az olaszok és németek megalázóan kiestek a foci EB-n és nem kell többé attól rettegnünk, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök az izgalomtól lenyeli saját nyelvét és ott fullad meg a szónoki emelvényen.

Szavazós visszatekintésünk második fordulójában Ön kiválaszthatja az év uszítóját, eldöntheti, kinek sikerült a legjobban a plasztikai műtét, elandalodhat azon, hogy mekkora sztárok nem léptek fel Magyarországon és abban a sorskérdésben is határozhat, hogy melyik vitéz kapja az év tudatmódosításának címét. Magyarul szex, drog és istenkáromlás, akinek ennyi nem elég, az lapozzon vissza egy fordulóval és gyönyörködjön az év ügynökeiben, nem beszélve a miniszterelnökökről.

I. rész | II. rész | III. rész | IV. rész | V. rész | VI. rész | VII. rész | VIII. rész | IX. rész | X. rész

Az év kamukoncertje

A magyarok a lézerfizika, az öttusa, az atombombagyártás és a túróhengerek mártócsokoládéval való bevonása mellett kamukoncertben a legjobbak a világon. Ennek megfelelően igényes volt az idei termés is. Kreativitási nívódíjunkat a Totál Média Kft. nyerte, mivel ingyenes csatlakozási kamukoncertjükre valódi emelt díjas sms-ben lehetett beszavazni a nem létező fellépőket. Az MSZP-SZDSZ koalíció ezt a szférát speciel sikeresen tette magáévá, ha akaratán kívül is: mind a három esemény szervezői kormányzati kulcsfigurákra - Medgyessy Péterre, Kovács Lászlóra és Horn Gáborra - hivatkoztak.

Liza Minnelli-koncert

Már az is gyanús lehetett volna, hogy a szervező Movies and Fashion Kft. Kovács László nevével próbálta eladni a fénykorán negyven évvel túlszaladt dívát. A virslitől legendásan irtózó Minnelli nem is jött el jótékonykodni a Kisstadionba, sőt az sem derült ki egészen konkrétan, hogy végül is leszerződtek-e vele egyáltalán. A sajátos humorú kft. perverz meglepetésként Bonnie Tylert prezentálta a fizető nézőknek, 10 és 35 ezer forint közötti áron, majd a népharagtól jogosan rettegve elpárolgott Vörösmarty téri irodájából. Ha Ön néha még mindig azon kapja magát, hogy Bonnie Tyler jellegzetes terpeszállásába helyezkedve dobálni kezdi a haját, bökjön ide. Ha nem, hát ne.

Eurokoncert

A kamukoncert-szervezés magasiskoláját mutatta be a Totál Media Produkciós Iroda, amikor még az erről szóló pályázat elnyerése előtt azt állította, a hivatalos, Hősök terére tervezett, április 30-i csatlakozási koncertet ők tartják majd. Miután az Index kommunikációs csatornát nyitott a koncertszervezést elbíráló államtitkárság és a programszervező iroda között, a Totál Media emelt díjas sms-ek küldésére buzdította honlapjának olvasóit, szavazzák meg, kit szeretnének látni a fellépők között. A listán szerepelt az adott napon egészen máshol koncertező David Bowie is, de lehetett Scooterre, Sugababesre is szavazni egészen addig, amíg április közepén elismerték, a buli elmarad, az sms-ek árát viszont csak budapesti irodájukban hajlandók visszafizetni.

Pavarotti-koncert

Nem elsősorban a rajongókat, hanem a potenciális szponzorokat igyekezett csőbe húzni a tavaszi "Ki tud nagyobbat EU-csatlakozni?" nevezetű parasztvakítási lázt kihasználva az Unió Protokoll Rendezvény Iroda. A cég Szili Katalin házelnök védnökségét és egy Medgyessy Péterrel elköltött gyertyafényes vacsorával egybekötött Pavarotti-koncertet ígért a támogatóknak, akikről talán joggal feltételezték, vevők az áriákra és a húsosfazék-közeliségre. Az Index azonban kamuszagot szimatolt, és kiderítette, a csatlakozás napjára időzített magyarországi koncertről Lucianóék még csak nem is hallottak.

Az év kamukoncertje

  • Liza Minnelli-koncert
  • Eurokoncert
  • Pavarotti-koncert

Az év plasztikai műtétje

Lassan már csak a politikusfeleségek és a politikusok hiányoznak a bulvármagazinok szervátültetés-rovatából. Pedig képzeljék el, amint Kuncze Gábor eltünteti a tokáját, Rogán Antal Clint Eastwood-állkapcsot operáltat magának, Gyurcsány miniszterelnök vállprotézist rakat föl, Kovács László meg leszedeti a zakója alatt rejtegetett, jelentős asszonymelleket sejtető kidudorodást. Amikor pedig Orbán Viktor tréfás megjegyzésekkel illeti Lendvai Ildikó kebleit, kitör a polgárháború. De ne szaladjunk ennyire előre. Az év plasztikai műtétje szavazás jelöltjei idén is jórészt csajokból állnak. Sajnos az Index év végi kedélyjavító szakbizottsága nem rendelkezik mammográffal, ezért a plasztikai beavatkozások felderítése nem hatósági átvilágítással történt. Annyit mindenestre leszűrhetünk, hogy a magyar társadalom kiborgosodása még várat magára: 2004-ben a lakosság polietilén-tartalma nem lépte át a 0,1 százalékos, természetesnek mondható határértéket.

Antal Imre

Szavazzon!Ki gondolta volna, hogy éppen Antal Imre lesz az, aki elsőként fog kés alá feküdni a nyilvánosság meghatározó férfi szereplői közül? Mármint hogy ő beszél róla először. A túlburjánzott orrból aztán egész pofás szervet varázsoltak a legrosszabb viccek legvirtuózabb előadójának, akinek idén a hírek szerint az arcbőrét simították ki. Hogy miért ez a lázas kapkodás a külcsínt illetően, nem tudjuk biztosan, de abban reménykedünk, hogy egy színre fújt, teljesen felújított Antal Imrének műsort is adnának az utóbbi időben inkább debileket foglalkoztató televízióban. Igazságot Nyomasek Bobónak!

Rubint Réka

Szavazzon!

Az év második felében azon rágódott az ország, hogy a fogyóbajnok Schobert Norbi feleségének, Rubint Rékának mitől emelkedtek meg a keblei. Nyugodjanak meg, és most már inkább a karácsonnyal tessék foglalkozni! A rejtélyes ügyről lerántottuk a leplet, íme: "Évekkel ezelőtt csináltattam meg a melleimet - egy kisebb mellkorrekcióm volt -, de akkor senkinek sem tűnt fel a változás" - írta meg nekünk Rubint, aki bájainak őszi inflálódását októberben született kislányára fogta - teljes joggal: "Lara születése után viszont a tejtől megduzzadtak, nagyobbak lettek, amiből mindenki arra következtetett, hogy én szoptatás helyett inkább plasztikáztattam a melleimet." A műtét tehát igaz, bár nem idei, a torkában bénító hangfegyvert hordozó fitneszanyát mégis elindítjuk a versenyben, hiszen aki egyáltalán, az idén aggódott a mellén.

VV Ágica

Szavazzon!VV Ágica az év megalázott szerelmesei kategóriában volna igazán esélyes, most azonban ősszel felvarrattatott melleivel kell megküzdenie a győzelemért. A fájdalmas procedúrát, ki másért?, VV Leóért szenvedte végig, most pedig úgy áll a dolog, hogy a feszes mellű VV-lányt legalábbis nem ejtette véglegesen a fene tudja, mennyire kockás hasú VV-fiú. Szavazzanak Ágicára, ha úgy érzik, benne látják a posztmodern kor Izoldáját, vagy szőrszálhasogató szavazóként akadjanak ki azon, hogy műanyag nem került a keblekbe.

Butor Mónika

Szavazzon!Az anakonda és a nőstényoroszlán egyvelegéből létrejött magyar barna playmate-típus új favoritja Bódi Sylvi után Butor Mónika lett, aki második lett az idei versenyen. Annak ellenére vettük fel a listánkba őt is, hogy nem idén esett át mell- és ajakplasztikai beavatkozáson, de nekünk 2004-ben kellett szembesülnünk a hírrel. Az átalakítást az autószervizek Pamela Anderson-generációjának naptárfelelősei hatalmas ovációval fogadták, Ön is lepottyant a gurulós székéről?

Az év plasztikai műtétje

  • Antal Imre
  • Rubint Réka
  • VV Ágica
  • Butor Mónika

Az év tudatmódosulása

Szerény, rasztafáriánus év volt tudatmódosulás-fronton az idei. A tonnányi füvet termesztő olimpiai bajnok még erős sztori volt, nem beszélve a pszichedelikus bonbon hatása alatt izraeli zászlót égető félkegyelműről, de ezen kívül mindössze egy beszívott valóságsósztárt és két füvet csempésző kádergyereket tudott felmutatni a magyar droguniverzum. Kitágult pupillával és zakatoló szívvel kérdezzük: hol vannak az európai szintű kokós filmsztárok és politikusok? Ahogy Széchenyi gróf találóan megfogalmazta azóta is kiadatlan drogosnaplójában: Nem áll meg a népek nagy színpadán az a náció, amelyik mindössze egy ragasztózó futballistát tud felmutatni az angol bajnokság utolsó helyéről.

M. Giorgio Richárd

Szavazzon!Svungos volt az évkezdet, hiszen az általában iskolák előtt ólálkodó Titokzatos Drogkínáló Idegen a Tilos Rádió elleni januári szélsőjobbos tüntetésen a központi idegrendszerre ható kábítószert tartalmazó cukorkát dugott jelöltünk szájába. A dadaista színészként is kiváló Richárd ennek hatására - hogy, hogy nem - öntudatlan állapotban izraeli zászlót égetett. M. Giorgio ezután majdnem bizarr híresség lett, de az M&M's végül mégsem szerződtette le.

Farkas Péter

Szavazzon!Az volt az úgynevezett papírforma (téglalap?), hogy jelöltünk sosem tudja meghaladni a barcelonai olimpiai dobogón nyújtott alakítását, amikor sármosat harapott az aranyérmébe. Bár 2001-ben újra csúcsra járatta magát, és majdnem elütött egy őt leintő rendőrt. Aztán 2004 októberében kiderült, hogy kis amatőr társulatával egy XVII. kerületi családi házban eljátszotta a Fűbenjáró bűn című vígjáték alapszoriját, amennyiben több ezer tő marihuánát nevelgettek a sufniban.

Tóth József fiai

Szavazzon!A népszavazás miatt tett szabadkai utazásunkon hallottuk, hogy nemcsak a vajdasági, de a szegedi gazdasági élet is döglődik mostanában. Így már érthető, miért kellett Tóth József szegedi MSZP-s önkormányzati képviselő két felnőtt fiának, Szabolcsnak és Józsefnek Amszterdamból hoznia kilószámra a marihuánát, miközben a hírek szerint Szerbiában terem a Kárpát-medence legjobb kapudrogja. Igaz, a politikusok közelében olykor megkeveredik az export-import logikája, gondoljon csak Torgyán József chilei cseresznyéjére, és hirtelen támadt jókedvében, szavazzon a szegedi dílerekre!

Oki

Szavazzon!Nemcsak böfög és púzik nyilvánosan, de még marihuánát is fogyaszt a Való Világ szereplője, akit egy meleg augusztusi éjszakán bukott le Nyíregyházán, amikor két fiatal lánnyal szivornyázott a sötétben. A valóságsók Nagy Ferója mellett szól, hogy kedvteléséből nem csinál titkot, sőt még disznó stílusát sem fogja a tudatmódosító szerekre. Ha Ön a marihuánát legalizálná a szellentés helyett, bökjön egyet Pintér Zoltán neve mellé, ha épp ellenkezőleg, támogasson valaki mást!

Az év tudatmódosulása

  • M. Giorgio Richárd
  • Farkas Péter
  • Tóth József fiai
  • Oki

Az év uszítója

Az uszítás éve volt 2004, ezt már január elején lehetett sejteni, amikor a zúgó fejű ország a nagy evészet, ivászat után arra ébredt: irtják a keresztényeket. A keresztényellenes pogromok vészterhes napjait egy eredeti szélsőjobbos akció sem tudta feledtetni, pedig Budapesten sem égetnek minden nap begyógyszerezve izraeli zászlót. Tavasszal már-már úgy tűnt, nem lesz semmi abból a merész álomból, hogy Magyarország rendezheti a következő Uszítók Évét, aztán 2004 második felében már havonta bukkantak fel az uszítók. Előbb nyilasveszélyt imitált néhány nyilaskeresztes plakát, majd Paizs Sickratman Miklós jelentette meg a jobboldal kiirtását pozitív színekben, ráutaló magatartással megzenésített albumát, hogy később a Jobbik megintcsak illegális fakeresztekkel támadjon. (A mezőnyben azért szerepeltetjük Barangót, mert bár tavaly uszított, a sztori durvája már 2004-ben zajlott).

Bácsfi Diána

Szavazzon!Bácsfi "Ordaseszme és Bőrradír" Diánától sokak szerint nehéz elvitatni az év uszítója címet, bár az innovációért járó különdíj elnyerésére kevés az esélye. Jól bevált, klasszikus alapanyaghoz nyúlt, már ami a hungarista eszméket illeti, az uszítás kreatív lehetőségeit ellenben nem használta ki. Ezzel a szegényes eszközparkkal viszont képes volt arra, hogy néhány szabadidős őrülttel és egy halom fénymásolt A4-es lappal ezreket mozgasson meg a szeles októberben, mialatt ő egy jól fűtött zárkában melegedett. Pluszpontokat érdemel az is, hogy több alkalommal munkára bírta a rendőrséget.

Paizs Miklós

Szavazzon!Paizs Sickratman Miklós az év utolsó harmadában erősített be, és ki tudja, mit tartogat a karácsony, az uszítók és az utcai árusok főszezonja. A Jobbik fakeresztjei már állnak, a Tilos Rádió még működik, vagyis minden készen áll egy jobbot a ballal összeugrasztó rapnóta elszavalására. Nekünk ugyan édes mindegy, de showbizniszileg kevéssé érthető, miért kell éppen az ellenzék jeles alakjai ellen uszítani, amikor kereslet inkább a másik oldalon van. Paizs mellett szól viszont, hogy remekül kihasználta a modern marketing nyújtotta lehetőségeket a matricától a jobboldali újságok szerkesztőségébe eljuttatott, uszításra remixelt promóciós hanganyagon át a közszolgálati rádiós médiamegjelenésig. Külön pont jár itt is azért, hogy végül a rendőrség is kihallgatta.

Jobbik

Szavazzon!Idén a karácsonyi forgatag látványosságaként újra illegális keresztre feszítésre uszít a Jobbik. A kisgazdáknak készülő, ultrakonzervatív könyvtár és töri szakos szervezet elsőként a Ferenciek terén akarja felállítani csupasz fakeresztjét. Azt nem tudjuk, mit szól a Jézuska ahhoz, hogy születése mellett egyből a halálára is emlékeztetik, de biztos, ami biztos: szerkesztőségünk egy kézi Bibliával és egy Darwin-összessel biztos fedezékbe húzódott a várható vallásháború elől, ami úgy jövő január közepén fog tombolni igazán.

Tilos Rádió

Szavazzon!A magyar néplélek furcsasága, hogy nem a minden jóérzésű embert felháborító nyikhaj repperek vagy a hebegő-vihogó tökfej műsorvezetők miatt tört ki tömeges tiltakozás a Tilos ellen, hanem azért, mert Barangó ott próbálkozott keresztényellenes uszítással. Az év elején a rádió még próbálkozott egy Orbán Viktor-gyalázó ("fasiszta patkány") sms beolvasásával, aztán visszatért a provokáció fentebb említett, jól bevált receptjéhez.

Index

Szavazzon!Maga a hidrogénatom-, adó- és virsliügyi szaktekintély, Kovács László mutatott rá, hogy uszítók és provokátorok vagyunk, miután megírtuk, hogy Ron Werber tanácsadó és Tóbiás József MSZP-s pártigazgató hogyan tüzelik a szocialista kampánykommandókat. A dolgon felbátorodva ezután már nagyobbra törtünk. Szerkesztőségi Antikrisztusunk előbb kimondta, hogy Kósáné Kovács Magda téved. A katolikusok nem Európát akarják lenyúlni, hanem az egész világot. - Mária pedig cukrászdát nyitott Bécsben -, aztán a korszerűtlen Biblia alapos átszerkesztésére buzdítottuk az illetékeseket. És ha mindez nem lenne eléggé uszító viselkedés, termeinkben bújtatjuk a hírhedten uszító Matula Magazin egyik munkatársát, aki ennek a szavazós játéknak is egyik szerzője.

Barangó

Szavazzon!Igazán stílusosan kezdődött 2004, az Uszítók Éve, hiszen a nyitányt nem más, mint a magyar punkzene történetének egyik legnagyobb alakja adta elő. Barangó nyolcvanas évekbeli formáját hozta, amikor kínosan ügyelve a punkos koreográfiára, részegen és éppen 2003. december 24-én jelentette ki a Jobbik fakeresztjei ellen már hetek óta uszító Tilos Rádióban: "Kiirtanám az összes keresztényt!" Telitalálat volt a javából! Ez az egyszerű mondat, amire akár egy slágerlistás punkszámot is lehetett volna komponálni, rendesen megmozgatta politikusaink száját, akárcsak Bácsfi Diána fénymásolóval előállított tömegpusztító önkényuralmi jelképei. Az azonban némileg kisebbíti Barangó uszítói érdemeit, hogy kijelentése után azonnal bocsánatot kért, ráadásul a Fővárosi Főügyészség szerint nem merítette ki a közösség elleni izgatás bűntettét.

Matula Magazin

Kedvenc tréfás weboldalunk már 2003 karácsonya előtt belépett az uszítók elitklubjába, miután a világ elé tárta pompás flash animációját a kereszten a szögek mellett jól fejlett erekciótól is szenvedő, ám közben vidáman daloló Jézusról. Az igazi áttörésre azonban idén őszig kellett várni, ekkor jelent meg ugyanis Homoki-Szabó Attila mesteri lelplezése arról, miért maradhatott benne Lamperth Mónika a Gyurcsány-kormányban. Az írást egyesek pornográf novellaként értelmezték, a belügyminiszterrel a péniszek metszéspontjában. A Népszava néven publikáló MSZP-s szamizdat ügynökei hiába értesítették a rendőrséget, a nemzet legviccesebb uszítóit mégsem verték vasra. Ha Ön speciel nem gangbangelne Mónikával, Hiller Istvánnal és Baja Ferenccel, akár ide is teheti az ikszet.

Az év uszítója

  • Bácsfi Diána
  • Paizs Miklós
  • Jobbik
  • Tilos Rádió
  • Index
  • Barangó
  • Matula Magazin
hirdetés
N;N;