Árpád
-2 °C
9 °C

India visszautasítja a nemzetközi segélyt

2005.01.03. 23:33
India visszautasította a dél-ázsiai szökőár által az országban leginkább sújtott Andamán- és Nikobár-szigetek számára a különböző nemzetközi szervezetek által felajánlott segélyeket.

Az újdelhi belügyminisztérium magas rangú képviselője hétfőnhangsúlyozta: az indiai kormány abból indul ki, hogy az érintett szigeteken maga is meg tud birkózni a katasztrófa következményeivel. A szóban forgó két szigetcsoporton több indiai katonai támaszpont található, ezért külföldiek alig juthatnak el oda.

Belügyminisztériumi források ennek kapcsán elismerték: valóban külföldiek előtt elzárt területekről van szó, és ez az oka annak, hogy a kormány - immár második ilyen jellegű állásfoglalásában - elutasította a nemzetközi segélyeket.

Hálásak, de megbírkóznak

Az idézett belügyminisztériumi tisztségviselő ugyanakkor csak annyit mondott: "Rendkívül hálásak vagyunk azoknak a kormányoknak és szervezeteknek, amelyek segélyt ajánlottak fel. De az indiai kormány számára elegendő eszköz áll rendelkezésére ahhoz, hogy megbirkózzon a katasztrófa következményeivel."

Az Andamán- és Nikobár-szigetek több mint 500 szigetből állnak, de csak egy kis részük lakott. A két szigetcsoport közelebb fekszik Indonéziához, mint Indiához. Lakóinak száma 350 ezer.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!