Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Azonosíthatták Anna Lindh gyilkosát

2003.09.16. 15:07
Cáfolta a svéd rendőrség, hogy elfogták volna Anna Lindh gyilkosát. Egyes rendőri vezetők szerint a gyilkos külföldre, Finnországba menekült. Mások szerint ez nincs így, és a férfi Stockholmban bújkál. A DNS-ét már megtalálták, de nem egyezett a bűnügyi nyilvántartásban szereplőkével.
Elfogták Anna Lindh külügyminiszter gyilkosát - jelentette az Expressen című svéd napilap online kiadása kedd délután. A legnagyobb svéd újság rendőrségi forrásokból származó értesülései szerint a merénylőt egy rajtaütés során vették őrizetbe. Az elfogás hírét a rendőrség cáfolta - jelentette a BBC. A Reuters jelentése szerint valójában csak azonosították az elkövetőt.

A hírügynökség részleteket nem közölt.

Külföldre szökött

Az elfogásról felröppent hír különösen meglepő annak fényében, hogy Jeif Lennekvist stockholmi rendőrfelügyelő hétfőn a gyilkos külföldre szökésének a lehetőségét említette. Mint mondta, a mindenre kiterjedő üldözés ellenére a férfi "külföldre szökhetett".

A gyilkos a feltételezések szerint Finnországba menekült.

Stockholmban bujkál

A rendőrség azonban ezt az állítást is igyekezett cáfolni. "Semmi sem utal arra, hogy [a gyilkos] már nincs Stockholmban" - jelentette ki Stina Wessling az AFP-nek. Mint mondta, "ez a nyom már nem érdekesebb a többinél".

A rendőrségi szóvivő nem kívánt feltételezésekbe bocsátkozni afelől, mikor kerülhet sor a férfi elfogására. Tartós eredménytelenség esetén a rendőrség akár pénzjutalmat is felajánlhat a nyomravezetőnek - értesült a francia hírügynökség rendőrségi forrásokból.

A nyomozók hétfőn áttörésként értékelték, hogy sikerült DNS-mintát venni az elkövető baseballsapkájáról. A minta ugyanakkor nem egyezett a rendőrség nyilvántartásában szereplő tízezer minta egyikével sem.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!