Vilma
-8 °C
3 °C

Tengerparton randizik Putyinnal Gyurcsány

2006.09.13. 09:58
Putyin februári látogatása után újabb magyar-orosz csúcstalálkozóra kerül sor, még szeptemberben. A Kreml közleménye szerint Putyin és Gyurcsány Szocsiban, az orosz elnök tengerparti nyaralójában tárgyalhat.


Az a part jó lesz?
Vlagyimir Putyinnal is találkozik Gyurcsány Ferenc Oroszország fekete-tengeri riviéráján. A Kreml tájékoztatása szerint az orosz elnök és a magyar kormányfő szeptember 18-án, Szocsiban, Putyin rezidenciáján tárgyalnak majd egymással.

Vlagyimir Putyin idén február 28-án Magyarországra látogatott, a találkozó alkalmából visszahozták Magyarországra a sárospataki könyvtár II. világháborúban hadizsákmányként elrabolt, felbecsülhetetlen értékű kincseit. A találkozón Putyin és Gyurcsány stratégiai gazdasági beruházásokról, egy közép-európai stratégiai gáztározó felépítéséről és a déli irányú gáz- és kőolajvezeték Magyarországon keresztül történő Európába vezetéséről is megegyeztek.

Gyurcsány és elődje, Medgyessy Péter stratégiai feladatának tekintette a rendszerváltás után megromlott, az Orbán-kormány idején mélypontra süllyedt magyar-orosz viszony javítását, ezért Medgyessy és Gyurcsány is Moszkvába látogatott.

A Kreml szűkszavú közleményéből nem derült ki, hogy mi lesz a szeptember 18-i találkozó témája, a magyar Külügyminisztérium egyelőre nem reagált az Index megkeresésére.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.