-

Sziget-valóság: nyelves csók a válogatáson

2008. 08. 11., 19:03 | Frissítve: 2008. augusztus 12., kedd 10:40

Megvan az Index idei Sziget-kísérletének hat szereplője, akiket árgus szemmel figyelünk a fesztivál ideje alatt. A hat szereplőn keresztül megmutatunk mindent, ami a Szigeten érdekes: letaszítjuk őket a bunjee jumpingról, megvizsgáljuk a port a lábukon, elkísérjük őket a koncertekre, megkóstoljuk a sztrapacskájukat, bebújunk a sátorban a hálózsákjuk alá, lesben állunk, miközben felszednek egy derék németet. És hogy kik közül válogattunk? Szereplőválogatás, mínusz 1. nap.

Százötvenen jelentkeztek az Index idei Sziget-kísérletére, amiben azt vizsgáljuk, hogy az önfeledt mulatság, a remek hangulat, a nyári meleg és a csodálatos zenei élmény együtt, illetve külön-külön miként hat a fesztiválozók szerelmi, szexuális és párkapcsolati életére.

Tavaly három fesztiválozó: Anilla, a metszően okos csaj, Aberrált, a punk és Kutya, az absztinens egészségügyi állapotát követtük nyomon Emberkísérlet című sorozatunkban. Tudományos igényű munkánk akkor meglepő eredményekkel zárult: hét nap fesztiválozás kimeríti a szervezetet, illetve: aki nem iszik, kicsit jobban van, mint aki igen. (A tavalyi sorozat darabjait itt olvashatja: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap, 5. nap, 6. nap, 7. nap)

Idén a százötven jelentkező közül szigorú zsűrink huszonötöt hívott a szereplőválogatásra, ahol három nagyon különböző lányt és három még tőlük is különbözőbb fiút választott arra a célra, hogy árgus szemmel figyeljük és kövessük a fesztivál ideje alatt.

A szereplőválogatáson jól kikérdeztük a jelentkezőket, whiskeynek álcázott teát próbáltunk leönteni a torkukon, kamerával üldöztük őket az Index székház emeletein és szituációs játékokkal teszteltük találékonyságukat, mint például: "éppen lehánytad a melletted álló fiatalembert, hogy próbálod felszedni?"

Kedden a 18 és 33 év közötti szereplők részletes bemutatásával folytatódik a Sziget-valóság. De vajon túlélik embereink a mínusz egyedik napot, a magyar dal napját?

Szereplőink Sony Ericsson C702-es por- és cseppálló mobiltelefont használnak. (x)
hirdetés