Herkules-filmet forgatna a Die Hard 2 atyja

2013.02.05. 12:47 Módosítva: 2013.02.05. 14:34
600full
Fotó: Universal Pictures

A God of War című, görög mitológiás, kaszabolós videojáték-sorozat és a Titánok harca 1-2 700 millió dolláros bevétele után feltámadni látszik a szandálos kalandfilmek műfaja. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy idén két olyan film is készül, amiben a legismertebb félpucér görög harcos, Héraklész lemészárolja az ókori világ összes szörnyét.

Az egyiket Brett Ratner rendezi a Paramount és az MGM stúdiók pénzén, és nyártól itt forog Magyarországon. Dwayne Johnson lesz benne a címszereplő (aki a Múmia után a Skorpiókirályban is mellizmokat villogtatva lóbálta a kardját), a történet alapja pedig a Hercules: The Thracian Wars című képregény lesz.

A másik, 3D-ben mozikba kerülő Herkulest pedig a Die Hard 2 és a Ford Fairlane kalandjai rendezője, Renny Harlin akarja leforgatni a Gladiátor stílusában. Utóbbihoz a forgatókönyv első változata már 2007 óta készen van: a Conan-remake írója, Sean Hood jegyzi egy kezdővel, Hanna Weggel közösen. Nekik még nincs főszereplő-jelöltjük, de amint lesz, megírjuk. (via Geektyrant)