Cérnára fogyott Liam Neeson

2015.11.16. 08:58

Liam Neeson a Los Cabos-i filmfesztiválon mesélt arról, hogy milyen érzés volt az új Scorsese-filmet forgatni, ami, ahogy mi is megírtuk, nem a rendezőtől megszokott témákhoz nyúl, hanem hanem egy jezsuita hittérítőről, aki Japánba utazik a XVII. században, hogy felkeresse mesterét, miközben az országban üldözik a keresztényeket. A hittérőt Andrew Garfield (A csodálatos Pókember), a mesterét Liam Neeson játssza. A film Endó Súszaku, magyarul Némaság című regénye alapján készült.

Neeson elmesélte a filmfesztivál közönségének, hogy a szerep kedvéért 10 kilót le kellett dobnia, és hasonlóan jártak a színésztársai a filmben, Adam Driver és Garfield is. Neesonról kikerült az első fotó a filmből a Variety jóvoltából:

A Némaságot Neeson szerint jó lenne bemutatni a jövő évi Cannes-i Filmfesztiválon, de a színész szerint ha Martin Scorsese nem elégedett vele, nem fognak vele sietni. Az amerikai premierje a jövő év végén lehet.

A film egyik társproducere, Gaston Pavlovich elmondta, hogy ez a film volt Martin Scorsese álomprojektje az utóbbi 23 évben. A film nagyjából 51 millió dollárba került, ami annyira nem súlyos pénz, ha figyelembe vesszük, hogy A-listás sztárok szerepelnek benne (köztük az egykori Pókember és a jelenlegi Star Wars gonosza), helyszínen forgott, ráadásul 35 mm-es filmre.