Az egész ország büszke lehet

2016.02.29. 07:44 Módosítva: 2016-02-29 16:26:06
13 hozzászólás
Oscar-díjat nyert a Saul fia, elárasztották a Facebookot és az Instagramot a gratuláló üzenetek.

A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük 

– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán. Igaz, erre a rendező legutóbb is, amikor Orbán a Faceboon gratulált a filmnek a Golden Globe-díjhoz, csak annyit felelt, hogy: „Nekem nem gratulált senki.”

A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük. // A great day for hungarian filmmaking. Thank you to everyone.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. február 28.

Andy Vajna óriási sikernek nevezte, hogy a Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Nemes Jeles László rendezése a bemutatója óta eltelt kilenc hónapban elképesztő világhírre tett szert” – fogalmazott a filmügyi kormánybiztos az MTI-nek, az Oscar-díjra nemcsak az alkotók és a magyar filmes szakma, hanem az egész ország büszke lehet. Örülök, hogy ennek a sikernek mi is részesei lehetünk. Nemes Jeles László története arról szól, hogy ha van egy jó ötleted és hajlandó vagy érte keményen dolgozni, akkor neked is sikerülhet” – írta.

Hatalmas örömmel fogadták a Saul fia alkotói a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját. Ezt Sipos Gábor, a film egyik producere mondta az MTI-nek. „Elmondhatatlan érzés volt, továbbra sem találjuk a szavakat. Az elmúlt egy év minden érzelme benne volt abban a pillanatban, amikor kinyílt a boríték” – idézte fel a producer. Sipos Gábor a rendező köszönőbeszédéről szólva elmondta, hogy Nemes Jeles László röviddel a díjátadók előtt szokta végiggondolni, hogy mit fog mondani. „Ebben a pillanatban mindent jelent ez a díj, a mai nap az ünneplésé.”

Mihalik Enikő topmodell az Instagramján gratulált a stábnak: 

A kormánybiztos Andy Vajna felesége, az Oscar-gálát a Los Angeles-i Kodak színházban élőben követő Vajna Tímea szintén nagyon örült a Saul fia díjának: hajnalban a Facebook-oldalán is megosztotta az örömhírt.

A Saul fia megnyerte az Oscar-díjat! Hatalmas büszkeség ez Magyarországnak! Mindannyian sírunk

Gyaníthatóan Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője is a Saul sikerének örült reggel nyolc órakor:

Ez igen!

Posted by Balog Zoltán on Sunday, 28 February 2016

Koltai Lajos, az 1982-ben Oscarral jutalmazott Mephisto operatőre is gratulált az M1-en a Saul fia stábjának. Koltai, aki egyébként maga is tagja az Amerikai Filmakadémiának, a lendületes kamerakezelés mellett a hangvágást is dicsérte.

A kettő együtt, a kép és a hang egyszerűen elkapta az embert a torkánál. (...) Egy ilyen siker után mindig a következő lépés a legnehezebb, ezért maga részéről azt üzeni a Saul fia alkotóinak, maradjanak a megkezdett ösvényen. Ennek ára van, de ez a legszebb dolog. Ezt kívánom. Nagyon nehéz lesz nekik.

Dél körül pedig a kicsit későn ébredő legendás pofonosztó, Bud Spencer is csatlakozott a Saul fia díjához gratuláló hírességek táborához:

Jo Reggelt to my fans in Hungary and congratulations for the best foreign language film 2016!!www.budspencerofficial.com

Posted by Bud Spencer Official on Monday, 29 February 2016

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.