Jennifer Lawrence-t Budapesten képezték ki a csábításra

2017.09.14. 15:59

Jennifer Lawrence januárban érkezett Budapestre, és hosszú ideig itt is maradt: Magyarországon forgatták legújabb, Vörös veréb (Red Sparrow) című kémfilmjét. Amelynek végre elkészült az első előzetese is.

redsparrow

"Vetkőzz le!" Ez a trailer első mondata, de azt senki ne várja, hogy a vörös estélyiben egy ágyon feszengő Jennifer Lawrence így is tesz majd: az előzetesből egyelőre még nem sok minden derül ki, de az igen, hogy Lawrence szerepe szerint olyan kémet játszik, akit a férfiak elcsábítására képeztek ki, hogy így hálózza be mindazokat, akiket kell.

A hivatalos leírás szerint a kiképzése előtt még balett-táncosként működő Dominika Egorovát kényszerítik, hogy részt vegyen a "verebek" kiképzésén, egy titkos orosz kémiskolában, ahol megtanítják, hogyan tudja fegyverként használni a testét. Az első akciója pedig egy CIA-ügynökkel hozza össze, de ekkor nemcsak az államtitkok sorsa válik kérdésessé, de az is, hova vezetnek a tiltott szenvedélyek és a különféle árulások.

A Vörös veréb forgatókönyvét Jason Matthews magyarul is kiadott, azonos című regénye alapján írták; érdekesség, hogy Hollywood annyira fél az orosz hackerektől és általában Oroszország haragjától, hogy végül kihúzták belőle Putyint, hiába volt fontos szerepe a regényben.

A filmet a színésznő névrokona, Francis Lawrence rendezte, akit nemcsak a név köt össze a főszereplővel: együtt dolgoztak már Az éhezők viadala utolsó három részén is. A férfi főszereplő Joel Edgerton lesz, és szerepel még benne Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons, Ciarán Hinds, Charlotte Rampling és Mary-Louise Parker, a Nancy ül a fűben főszereplője is.

A filmet Magyarországon 2018- március 1-jén mutatják be.

Ne maradjon le semmiről!