Szolid arcfelvarrást kapott a Kino mozi

2008.09.26. 16:32

Szily Laci kollegánk előbb azon lepődött meg, hogy a Cirko gejzírből tucatnyi más érdeklődővel együtt elhajtották azzal, hogy elfogyott a jegy a Zöld hentesek című filmre, aztán a Kino moziban ütközött egy kisebb sztárcsapatba.

Én csak Zöld hentesek című dán horrorvígjátékot akartam megnézni, aztán ott lett gyanús a dolog, hogy az előtérben Mundruczó Kornél borongott, Schell Judit volt a jegyszedő, és a belépő mellé kaptam egy kis papírstanicli mikro-marshmallow-t ajándékba. Innentől hamar kioknyomoztam, hogy egy vadonatúj moziban járok, véletlenül pont a nyitónapon. A Kino a régi Szindbád helyén nyitott meg, szolid, de határozott arcfelvarrás után. Az új művészmozi annyiban különbözik a párját ritkítóan ronda ősétől, hogy egészen kellemes, jól megtervezett kávézó-előteret rittyentettek neki, hangulatos pulttal, egészen iható borokkal és falra vetített fotókkal. Na és van saját újságjuk is, a Kino Times. Maga a nézőtér nem változott, a klasszikus körúti csőmozik egyik utolsó állva maradt képviselője. A programkínálat a jelek szerint cirkó-gejzíroid lesz, a Zöld hentesek mindenesetre pompás-brutális komédia két elmebeteg skandináv húsosról.

Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória és Balassa Péter hármasa üzemelteti az intézményt. Szeptember 25-étől Ulrich Seidl filmjeit vetítik. A Moziünnep alatt a Kino hajnalban is nyitva tart, jelenleg 450 forint, később 950 forint lesz a mozijegy.