A celebek magukat szórakoztatják

2009.04.22. 15:28
A Hal a tortán még húsvét hétfőn is ment, mégis sokat zuhant a nézettsége. Gyengült az RTL Klub-os Vacsoracsata is, a Tv2 Aktívja pedig többször nyerte meg a nézőket. Az RTL Jackie Chan-nel próbálkozott, a Tv2 pedig bevállalta Stanley Kubrick filmjét, a Mechanikus Narancsot.

Jó idő ide, jó idő oda, továbbra is sokan ültek le a tévék elé, és aki így tett, kaphatott pörgős francia-amerikai akciófilmet, amerikai vígjátékot gyenge magyar módra, Tiszta vért, Kovács dokit a Vészhelyzetből, Jackie Chan-t, és egy kis narancsot, ami gép. Ez a felhozatal mindkét kereskedelmi csatornán a korábbi nézettségi szintet biztosította, de a Viasat3, és a közszolgálati m1 gyengült az AGB-Nielsen mérése szerint.

16. hét
15. hét

A húsvéti hosszú hétvége alatt a Jégkorszak animációs film tarolt (40,4 százalék) az RTL-en, de még ennél is többen nézték A szállítót (45,6 százalék) vasárnap este. Sas Tamás amerikai vígjátékokat gyengén koppintó filmje, a 9 és ½ randi messze lemaradt a Tv2-n (19,8 százalék). Később a Tiszta vérrel (22,8 százalék) javított a csatorna, talán a szép Eva Mendesnek köszönhetően.

Sas Tamás filmje előtt még jól állt a Tv2. Jackie Chan-t szinte minden héten láthatja az, aki bekapcsolja valamelyik kereskedelmi adót - ez járhatott a fejében azoknak, akik a Városi vadász (18,5 százalék, RTL) helyett inkább szép lovakat néztek. A Kincsem parkba is sokan kimentek, és a Tv2 élő közvetítést is adott Overdose-ról (24,7 százalék) vasárnap délután.

A római rabszolgának öltözött Vészhelyzetes Kovács doki is elég jó eredményt (24,1 százalék) ért el a Tv2-nek. A Spartacus a Dirty Dancing-el vette fel a versenyt (25 százalék, RTL) és a Pánikszobát (20,7 százalék, RTL Klub) le is nyomta vasárnap este.

Narancsos éj

Igaz késő este, de a Tv2 bevállalta a Mechanikus narancsot (15,6 százalék) is. Anthony Burgess Gépnarancs című regénye alapján készült filmet Stanley Kubrick rendezte. Vajon kiirtható-e a gonoszság Alexből? Lehetséges-e a menekülés az „ultra-erőszak" feneketlen mélységéből? Amíg a nézők 15,6 százaléka erre kereste a választ, a többség a feszengés helyett inkább a könnyebben emészthető Titokzatos folyó thrillerre (32,1 százalék, RTL Klub) kapcsolt.

Elvitte a nyuszi

A húsvét hétfőn nem volt se Barátok közt, se Fókusz, se Széf az RTL-en, helyettük inkább filmek kerültek műsorra. A Tv2-n viszont a Mr és Mrs és a Hal a tortán is ment hétfőn. A főzős show ennek ellenére is alulmúlta korábbi teljesítményét, és egymilliós átlag-nézettség alá süllyedt. Úgy látszik a nézőknek a hét folytatásában, mégis sok lett Ágica hisztije. A sztárpár show viszont javított korábbi eredményén.

16. hét
15. hét

A celebek főzőcskézései már az RTL Klubon is kisebb érdeklődés mellett futottak. A Vacsoracsata többször maradt a délutáni Aktív nézettsége alatt. Mónika viszont tartja magát Joshi Bharattal szemben.

16. hét
16. hét