Judit
2 °C
7 °C

Eddie Murphyvel tarolt a Tv2

2009.04.08. 14:16 Módosítva: 2009-04-08 14:23:21
Újra felvette a versenyt a Mr és Mrs a Széffel szemben, de a kvízműsor és a Tv2-s sztárpár show átlagos nézettsége is csökkent. A krimi- hétfő nézettsége javult a Tv2-n, de ez sem kezdte ki az RTL Klub első helyét. Eddie Murphy még mindig a nézők kedvence, akivel most a Tv2 tarolt.

A krimi- hétfőben visszavette a vezetést a Tv2, de ez sem volt elég ahhoz, hogy aznap az egész főműsoridőt megnyerje. A Tv2 nézettsége a korábbi hetihez képest csak kismértékben emelkedett. Az RTL Klubé ugyanennyivel csökkent, de az AGB Nielsen mérése szerint a csatorna megtartotta vezető pozícióját és megnyerte az összes estét.

14. hét
13. hét

A csökkenő arányok mögött a rendszeres műsorok szintén csökkenő nézettségei állnak. Az RTL-es Barátok közt, a Fókusz, a Tv2-n pedig a Jóban rosszban, és a Hal a tortán is kevesebb nézőszámmal zárta a múlt hetet, mint az azt megelőzőt.

14. hét
13. hét

A Széf és a Mrs és Mrs nézettsége is tovább csökkent a teljes tévénéző korosztályban, de a kereskedelmi korcsoportban jól, sőt sokszor a Széfnél jobban szerepel a Tv2 sztárpár show-ja.

14. hét

Farrell és az ikrek

Múlt héten szombaton hozta leggyengébb formáját a Tv2. A kereskedelmi korcsoportból 14,9 százalékot nyert meg műsoraival, míg az RTL Klub 28,7 százalékot. Bár a két csatorna műsorának színvonala nem tért el jelentősen, az Olsen ikrek sok nézőt ültetettek le az RTL Klub elé (29,5 százalék) a Bújj, bújj szőkével. A Tv2 zaklatott hangulatú estét produkált pörgős filmjeivel, amit már jóval kisebb érdeklődés követett. A Lángvihar katasztrófafilmet (14,4 százalék) és a Tigrisek földjén háborús filmet (15,1 százalék) kevesen nézték, mint a konkurenst. Colin Farrell katonai kiképzése nem bizonyult elég izgalmasnak sem a Vas motoros filmmel (29,1 százalék), sem a Mátrixszal (24,7 százalék, RTL Klub) szemben.

Vasárnap viszont belehúzott a Tv2, és a hét legnézettebb esti filmjét hozta. A kereskedelmi korcsoport tévénézőinek 29,8 százaléka nézte a Norbitot. Eddie Murphy Norbitként egyértelműen lenyomta a Ki a fasza gyerek? vígjátékot (25,6 százalék, RTL Klub). Ez már az összesítésben is meglátszott: a Tv2 vasárnapi főműsoridős nézettsége sokat javult (26,3 százalék), és megközelítette az RTL Klubét (27,3 százalék) a kereskedelmi korcsoportban.

Gyilok és vicc

A hétfői küzdelemben a Miami helyszínelők még tartották magukat (28,9 százalék, RTL Klub), de a kereskedelmi korcsoportból többen kapcsoltak az NCIS-re (30,2 százalék, TV2). A Dr. Csont helyett jelentkező Showder Klub szép nézettséget viccelődött össze az RTL-nek (26,4 százalék), de mégsem tudta felvenni a versenyt a Gyilkos számokkal (30,6 százalék, Tv2). A Különleges ügyosztály (28,4 százalék, Tv2) és a Gyilkos elmék (24,6 százalék, RTL Klub) között a verseny szintén a Tv2 javára dőlt el.

A Showder Klubnál jobban futotta a csütörtöki Fábry show (31,8 százalék), ami a Tv2 esti filmjét, a Kettős kockázatot (26,1 százalék) is felülmúlta. A Tv2- nek továbbra is House doki hozott stabil nézettséget szerdán (31,1 százalék). A csatorna ezt követő filmje, a Szellemekkel suttogó (25,4 százalék) már kevésbé állta ki a próbát A nagy zsozsóval (26,6 százalék, RTL Klub) szemben.

Beszéljük meg

Délutánonként újra nagy a verseny a két nagy kereskedelmi csatorna között. A két kibeszélő show, Joshi Bharat és a Mónika show fej-fej mellett haladnak a kereskedelmi korcsoportban elért eredményeikkel. A Vacsoracsata továbbra is elszívja a nézőket a Tv2-ős Aktív elől a 18-49 éves korosztályban.

14. hét

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?