Kisgyerek-valóságshow nem lesz

2002.09.18. 13:03
Leállították a Little Brother vetélkedő előkészületeit Új-Zélandon, mivel a gyermekvédelmi szervezetek szerint a show a pedofilokat is vonzaná - írja a The Stuff internetes újság.
realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Nem indítja el az új-zélandi 2XS rádióállomás a Little Brother (Kistestvér) valóságshow-t. A műsorban tíz kisgyerek versenyzett volna egy disneylandi utazásért. A ter szerint a tízéves gyerekeknek két hetet kell tölteniük összezárva egy lakásban, két bébiszitter felügyelete alatt. Életüket webkamerák közvetítik, így a történések folyamatosan követhetők az interneten.

A szabályok szerint a gyerekeknek kétnaponta ki kell szavazniuk egy társukat, amíg csak hárman maradnak. Ekkor viszont a kiszavazottak kezébe kerül a döntés: ők választják ki azt a szerencsést, aki Disneylandbe repülhet. A játék rendezői emellett minden kieső gyereknek tetemes vigaszdíjat adtak volna.

Pedofilveszély

A show azonban elmarad. A gyermekvédő szervezetek tiltakozása nyomán a készülő műsor ötlete rendkívüli felháborodást keltett. A gyermekeket "kizsákmányoló, kihasználó" produkció legnagyobb veszélye az új-zélandi gyermekvédelmi kormánybiztos, Roger McClay szerint az, hogy a szereplők pedofilok célpontjaivá válhatnak. A helyi internetrendőrség véleménye szerint a webes közvetítés is vonzaná a ferde hajlamúakat, s mivel a részt vevő gyerekek könnyen azonosíthatók, a népszerűség és az ismertség veszélybe sodorhatja őket.