Jackson teljesen kopaszon halt meg

2009.06.29. 12:46 Módosítva: 2009.06.29. 14:39
A Sun közzé tette első boncolásának eredményét durva részletekkel.

A Sun kiszivárogtatott részleteket az énekes boncolási eredményeiről, áll a MedIQ blogon. Ebből kiderül, hogy Jackson halálakor szinte teljesen kopasz volt, egy ideje már parókát viselt. A patológusok elmondása szerint fejbőrét a barackpihénél alig valamivel több haj borította, ez valószínűleg az 1984-es balesete következménye, amikor a Pepsi-reklám forgatásán meggyulladt haja. 

Népszerűsége a csúcson:

Halála óta újra a toplisták élére kerültek Michael Jackson dalai Nagy-Britanniában: nagy lett a kereslet a régi slágerei iránt. A Jackson listavezető számait tartalmazó Number Ones című válogatás vasárnapra a 121. helyről az elsőre ugrott az albumok listáján, a lemez 2003-as megjelenése óta Jackson nem állt az első helyen.

Arcán legalább 13 plasztikai műtétből származó heg volt, orrgyöke gyakorlatilag hiányzott. Az újraélesztés miatt több bordája el volt törve, szíve fölött pedig négy injekcióstűnyom volt, valószínűleg adrenalint adtak be neki. 50 kilogrammot nyomott, ami azt jelenti, vészesen alultáplált volt. Anorexiás volt, naponta egyszer, akkor is szegényesen étkezett. A gyomrában csak pirulák voltak.

Mellkasán bőrrák miatt végzett műtét gyógyult nyomait találták. Lábán és hátán olyan sérülések voltak, amik arra utaltak, elesett valahol mostanában. Csípőjét, combját és vállát is tű által okozott sebek borítják, vélhetően az éveken át naponta háromszor alkalmazott fájdalomcsillapító injekciók eredményeként.

Az utolsó adag Demerol injekciót állítólag Dr. Murray adta be neki (bár ő ezt cáfolta), és az orvos több más érdekes hibát is elkövetett. Egyrészt ha Jacko rosszul érezte magát, be kellett volna vinni a kórházba műszeres vizsgálatokra, legalább egy EKG-ra. Másrészt az újraélesztéskor Jackson nem kemény alapon feküdt, mikor elvégezték rajta a mellkasi kompressziót, ami olyan hiba, amit még egy tapasztalatlan medikus sem követ el.

000T TRPar2637100

Gyerekei a nagyihoz mennek vagy zsidók lesznek

Michael Jackson édesanyja kérni fogja a csütörtökön elhunyt sztár három gyermekének felügyeleti jogát, adta hírül hétfőn az AFP. Minderről a család ügyvédje beszélt a CNN amerikai hírtelevíziónak. Londell McMillan hozzátette, hogy Kathrine Jackson nagyon szereti a 12 éves Prince Michaelt, a 11 éves Parist és a hét éves Prince Michael II-t. Jacko halála óta egyébként a nagymama viseli gondját a gyerekeknek.

A Népszabadság viszont azt írja, a gyerekek anyja, Deborah Jeanne Rowe - aki annak idején lemondott a közös gyerekről - most esélyesebb az elhelyezésre a kaliforniai törvények szerint. Ebben az esetben a gyerekek áttérnek a zsidó vallásra. Rowe azt állította, annak is köze volt Jacksontól való válásuknak, hogy az énekes az iszlám felé tolódott el.