Emma
3 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy Melbourne-i vasútállomáson három biztonsági lélekjelenlétén múlt, hogy az érkező vonat nem üttette el a sínek között bóklászó nőt:

  Az ausztrál rendőrség szerint a nő részeg volt és büntetést kapott azért, mert a tiltott területen mászkált. 

  (Via)

 • 1902. november 24-én született Kecskeméten Latabár Kálmán, a XX. század egyik legnépszerűbb és -kiválóbb komikusa. A NAVA ezzel az archív felvétellel köszönti Latyit:   

  A Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész Latabár Kálmán színészdinasztiába született, dédapja Latabár Endre, nagyapja Latabár Kálmán Árpád és édesapja, id. Latabár Árpád után ő is színész lett. Sőt még, fia ifj. Latabár Kálmán is a színészi pályát választotta.  

  Latabár Kálmán 1945-től élete végéig a Fővárosi Operettszínházban játszott. "Kiváló tánctudású komikus volt, akinek rögtönöző és karikírozó készsége féktelen komédiázó kedvvel párosult. Méltatlankodó hanghordozása, félszeg mozgása, virtuóz „ügyetlensége”, egyéni humora óriási népszerűséget szerzett számára" - írja Wikipedia-szócikke. Árpád testvérével gyakran lépett fel groteszk duettszámokban. Játékával senkit sem állított pellengérre, szerette az embereket, felszabadult kacagásukat. 

  latyi
 • A női futballválogatottunk pénteken Balmazújvárosban Ukrajnával játszik (most megy a második félidő) világbajnoki selejtezőt, aminek az elején máris meglehetősen szokatlan képeket láthattunk.

  20171124 145638

  A csapatok bevonultak a kísérőgyerekekkel együtt, majd a kamerák felé fordulva álltak fel. Az ukránok a himnuszuk megszólalásakor viszont egy hátraarcot csináltak. Az első tippjünk szerint azért, mert a főtribünön nem voltak szurkolóik, csak a másik oldalon, vagy csak ott láttak ukrán zászlót.

  Több olvasónk szerint az ukránok a magyarok ellen protestáltak, mert Magyarország nem támogatja tovább Ukrajna EU-s integrációját. Ebben az esetben viszont az lett volna logikusa, ha a magyar himnusz közben fordítanak hátat.

  Ha tud valamit, írja meg ide.

  20171124 145648
 • Kollégánk, János péntek kora délután, abszolút csúcs utazási időben a Nyugati pályaudvarról akart valahova utazni vonattal, és azt tapasztalta, hogy a tíz pénztárból csak három működik, és azokban is nehézségekkel küzdenek a kasszások. "Tanácstalanul ülnek, és egy lépést nem haladtunk előre negyedóra alatt" - írta a helyszínről János, aki szerint fél óra után adták el az első jegyet. Miután a pénztárhoz ért 54 perc sorban állás után, megtudta, hogy az lehet a gond, hogy most telepítették fel az új rendszert, emiatt 8-10 percbe telik kiszolgálni egy utast.  

  A MÁV erre a posztra reagálva azt közölte, hogy a Nyugati pályaudvar jegypénztárában hétfőn indult el az új jegyértékesítési rendszer, és a pénztárosok oktatása, kellő felkészítése ellenére az állomási bevezetés első időszakában, pár napig a jegykiadás időszükséglete megnőhet, de a rutinszerzéssel együtt az értékesítési folyamat már rövidül, gyorsabb lesz. 

  A kellemetlenségért utasai elnézését és megértését kéri a vasúttársaság, de ami még fontosabb, felhívták a figyelmet arra a szabályra, hogy 

  "ha az állomáson a jegyvásárlás lehetősége biztosított, de ezt egyéb tényezők akadályozzák, akkor a vonaton, kivételes esetben és egyedi elbírálás alapján a jegyvizsgálótól pótdíj nélkül válthatnak menetjegyet az utasok".

  Illetve arra is, hogy online most 3%-kal olcsóbban lehet jegyet váltani.