Bertalan
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Flanek Péter gyűjtő kölcsön adta retróplakát-gyűjteményét a Campona bevásárlóközpontnak, amiből csütörtöktől tekinthető meg kiállítás. A Budapest és Balaton tematikájú plakátok között ilyen csodás példányt is megnézhetünk a saját szemükkel, ha elmegyünk a szeptember 18-ig tartó tárlatra:

  253905

  (Ha elképzelése sincs, hogy honnan van a címben lévő idézet, hallgassa meg ezt.)

 • Olvasónk szerint reggel 9 után nem sokkal

  megpróbált áthaladni egy hatalmas kamion az újonnan megépített tér fölött a XII. kerület Törpe utca/Kiss János altábornagy utca találkozásánál egy szűk kanyarban, ami természetesen nem sikerült, lezúzott pár autót, és most itt áll beszorulva a kanyarban.

 • Nyugi. Nem a Tűzrakterét, hanem a Tűzraktárét.

  Ez volt az első neve ugyanis a később országos vihart kavaró helynek, amikor még eredeti helyén, a névadó Tűzoltó utcában működött. Az egykori Laboratóriumi Műszergyár kibelezett, romos épületében 2005 és 2006 között dolgozott a csapat, de színes képek ma is kinn vannak a ház oldalán.

  Vagyis mondjuk inkább úgy, hogy máig is kinn vannak. Tegnap este ugyanis kaptunk pár képet Csabától az Urbanista Facebook-oldalán, hogy bontják a házat.

  14111959 10207104355382971 930964841 n
  Fotó: Olvasónk, Csaba / Urbanista

  A nosztalgia biztos sokaknak könnyeket csal a szemébe, de azért bármennyire is illet az egyetem mellé egy kulturális romkocsma, a hervadó gyárépület már nem annyira passzolt oda. Bízzunk benne, hogy az új utcakép sem válik kárára a rehabilitálódó Ferencvárosnak. 

  A kerületben zajló építésekről és bontásokról tavasszal adott interjút nekünk a polgármester és a főépítész, az alig néhány sarokra, az Üllői út túl oldalán tervezett józsefvárosi bontásokról pedig épp ma adtunk hírt.

 • Sokan vannak úgy vele iskolás korukban, hogy mikor belőlük felnőtt lesz, akkor ők majd jól eltörlik ezt a házi feladatnak nevezett hülyeséget, aminek az égvilágon semmi értelme sincs. De valahogy a felnövéssel együtt elfelejtik ezt a diákok, mert azóta sem tudta senki megszüntetni ezt az egészet.

  Szerencsére mostanság már jönnek az egyre gyakoribb példák, amikor tanárok belátják, hogy semmi értelme ennek az egésznek alsóban. Egy amerikai szülő osztotta meg gyermeke tanítójának levelét, amiben mindenkinek elmondja, hogy

  idén nem fog házi feladatot feladni.

  Ha valamire az iskolában nem jut idő, azt be kell fejezni, de ezt leszámítva kötelező otthoni feladata nem lesz a tanulóinak.

  Természetesen a gyerekek imádják az ötletet, de a tanárnő meg is indokolja a döntését: nincs arról egyértelmű kutatás, hogy ez segítené a gyerekek teljesítményének fejlődését.

  A felszabadult idő eltöltésére azonban tesz néhány javaslatot, amik talán sokkal hasznosabbak a gyerekek számára:

  • vacsorázzanak közösen
  • menjenek ki a szabadba
  • olvassanak együtt
  • fektessék le a gyereket korán.

  Mert ezeknek hátha több értelmük van, mint a matekpéldáknak.