Gellért, Mercédesz
11 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szeptember közepén ért véget a legutóbbi szimulált marsexpedíció, ahol a tagok nyolc hónapot töltöttek bezárva egy Hawaii-i szigeten, marsi körülmények között. Nem érintkezhettek a külvilággal, pontosabban ugyanolyan késéssel kommunikálhattak kifelé, ahogy az egy Marsra tartó expedíción is történne: 20 perc késleltetéssel minden üzeneten oda és vissza. 

  Képzelhetnénk, hogy mennyire becsavarodik ilyenkor az ember, és egy idő után frusztrálóvá válik a bezártság. Mindenki könnyen lesz ideges, meg ilyenek, de a Guardiannek mesélő űrhajós szerint semmi ilyesmi nem volt. Egyszer sem alakult ki vita a tagok között a nyolc hónapos kísérlet alatt. Sokat beszéltek arról, hogyan lehet elkerülni a konfliktusokat, és addig beszéltek róla, amíg tényleg el is kerülték mindet.

  A legrosszabb az volt, hogy nem tudtak rendesen internetezni.

 • Ehhez nem kell más, csak Fitti, aki csúnyán betépve őrült (nagy) felfedezést tesz: a marihuána a bibliai Élet Fájának a leszármazottja. Nem is kell más, csak néhány tényleg Guy Ritchie-filmeket idéző karakter, mint például a trükkös bróker, a nagystílű üzletember, az orosz maffiózó és az ostoba exlégiós (aki mégsem annyira), és máris kész a Kék. Olvasónapló, 3. rész.

  Nem tudom, Horváth Gábor mit tolt, amikor megírta a Kéket, de elég eszméletlen cucc lehet. Még valamikor a nyár elején kaptam meg a könyvet, sokáig csak odébb-odébb pakolgattam, mindig volt más, sürgősebb, olyan, ami jobban érdekelt. Aztán egyszer félálomban, munkába menet, ezt vettem le a polcról (épp a már említett fiumei helyett), és ha már úgy alakult, elkezdtem olvasni a villamoson. És belefeledkeztem. Nem mondom, hogy olyan míves gondolatokkal lenne teli, mint Nádas Pétertől a Világló részletek, nincs olyan mesteri cselekményvezetése, mint egy Nesbø-kriminek, és persze annyira nem akciódús, mint a már említett film, de hogy tökéletesen szórakoztató egynyári olvasmány, az biztos.

 • Egy helyi rendőr épp egy baleset helyszínére tartott Colorado Springsben, amikor az szélvédőjén egyszer csak megjelent egy mosómedve.

  Szerencsére nem lett újabb baleset a dologból, a rendőr, Chris Frabbiele se kapott szívbajt az elé ugró cukiságtól, és utóbbi is az autón tudott maradni az ablaktörlőbe kapaszkodva, amíg Frabbiele félrehúzodott. Cukiság, happy end, mi kell még vasárnap délutánra?

  Valamiért ez a filmjelenet ugrott be a fenti képről: