Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahhoz hamar hozzá lehet szokni, hogy az osztályban vannak okosabbak, de azért az már másik szint, ha ez a valaki egy 11 éves gyerek az egyetemi osztályodban, szerveskémia-órán.

  Ez a hír a Twittert is hamar megjárta, már több tízezer megosztásnál tart a fotó róla. Daniel egyébként középiskolás (11 évesen), de alkalomszerűen az ohiói University of Toledo hallgatója is.

  Amúgy már ösztöndíjat is nyert, akkor Obamával is találkozott.

  CqkNqcxUAAAPdAV
  Fotó: Twitter
 • Utoljára 2011-ben járt Budapesten az a Dan Patlansky, akit az egyik legjobb bluesrock-gitárosnak tartanak jelenleg. És olyan feelinges zenét tol, hogy belekönnyezik az ember. Aki akar egy jót bulizni ilyen nótákra:

  az menjen el szépen az A38 hajóra augusztus 29-én. A jó Dan korábban kifejezetten bluesban utazott, aztán lassan rockosított, és 2014 óta inkább a bluesrockkal foglalkozik, de minden jól áll neki. Tessék, itt egy kis ízelítő:

 • Pontosan két éve az önkormányzati választások előtt álltunk, és a baloldali ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje keményen beleállt a kampányba. 2014. augusztus 25. legnagyobb élménye volt.

 • Igaz, a burkinit betiltó francia polgármesterek keresztbe tettek egy rakás, magukat jól érezni és fürdőzni vágyó muszlim nővel és mindenki mással, akit zavar, ha rendőrök vetkőztetnek le nőket a törvény nevében a strandon, a burkinit kitaláló ausztrál üzletasszonnyal viszont nagyon jót tettek, ugyanis

  a tiltás után közel 200 százalékkal nőtt az internetes burkini-eladások száma.

  Legalábbis ezt mondta a BBC-nek a ruhadarab feltalálója, Aheda Zanetti. Igazából már maga az ötlet is a muszlim viseletek betiltásából sportot űző francia politikusoktól ered, a 48 éves, Sydneyben élő Zanetti ugyanis azt mondta, a burkini tervezésében az is ösztönözte, hogy évekkel ezelőtt Franciaország kitiltotta a vallási hovatartozásra utaló viseleteket az iskolákból.

  Az utóbbi hetekben tizennégy francia település, köztük a filmfesztiváljairól ismert Cannes, és múlt pénteken Nizza tiltotta be az egész testet elfedő fürdőruha viselését. Cannes és a legtöbb város a tiltást azzal indokolta, hogy a burkini viselése „nem egyezik a Francia Köztársaság értékeivel”. A héten tizenöt nőt már meg is büntettek, amiért olyan ruhában merészelt fürdőzni, amilyenben jól érzi magát.