Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És új nevet is kap egy napra, az Egészség Hídja lesz, ahogy - remélhetőleg - egy csomóan kimennek felhívni a többiek figyelmét arra, hogy tessék eljárni szűrésre, mert a mellrák nem viccel, de ha hamar elkapják, sokat lehet tenni ellene.

  Előtte egész napos, témába vágó konferencia lesz az Ötkertben, onkológus szakértőkkel, alapítványokkal, és sztárvendégekkel, aztán utcazene, és séta át a hídon oda-vissza. Részletek itt.

 • A fehér-arany/kék-fekete ruha után újabb megtévesztő képen pörögnek azok, akik ennyire ráérnek.

  A nagy kérdés, amely foglalkoztatja a világ populációjának egy jelentős szeletét, hogy most akkor ez egy olajjal bekent, fénylő lábpár; vagy a lábpáron látható fehér vonalak valójában nem fényvisszaverődés miatt vannak ott, hanem eleve fehérrel (pl. borotvahabbal?) vannak felfestve rá?

  shiny-legs-or-white-paint-optical-illusion-trending-large trans+
  Fotó: Leonardhoespams / instagram
 • Böngészhető változatért kattintson a képre
  Böngészhető változatért kattintson a képre
  Fotó: Hungaricana

  Tudja, hogy az ön utcájában hányan haltak hősi halált 60 évvel ezelőtt? Tulipán Éva történész, (Hadtörténeti Intézet) és Molnár Gábor térképész (ELTE) csináltak egy térinformatikai adatbázist, ahol minden ismert áldozatot térképre vittek. Pontosan kereshető, hol, mikor és milyen sérülés végzett az áldozatokkal, de természetesen várják a további információkat is.

  A térkép részletes keresővel és további információkkal a Hungaricana oldalán érhető el.

 • A 444 írt ma a kívülről lesötétített üvegű, de belülről átlátszó kisteherautóról, amiben pornófilmet forgatnak Budapest közepén. Az autóra egy papírt biggyesztettek, amin arra hívják fel a figyelmet, hogy a közterületen való sétálás miatt bárki bekerülhet a pornófilmbe, persze ez jogilag eléggé aggályos.

  Most megnéztük, hogy már több tucatnyi ilyen videót készítettek ebben az autóban, nagyjából arra a sémára építve, hogy beépített, de gyanútlannak eladott lányt a fiú becsábítja a kocsiba, ott pedig megcastingolja. Jellemzően a Nagykörúton és az Andrássyn áll (illetve mocorog) a pornóbusz: ha kíváncsi, hogy néz ki belülről, itt megnézheti, de egy kicsit átalakítottuk, hogy semmi illetlenség ne legyen a képen.

  Forrás: ncore.cc
  Forrás: ncore.cc