Katalin, Kitti
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Screen Shot 2017-04-30 at 13.48.21.png

  A Budapest Taxi 37 autóval készített élőképet egy kampány részeként, hogy felhívja a figyelmet a hólyagrák korai felismerésének fontosságára.

  "Hazánkban a hólyagrák az összes daganatos megbetegedések mintegy 3 százalékát teszi ki, Magyarországon átlagosan 2600 főt érint a betegség. A hólyagrák a férfiaknál a 4., a nőknél a 8. leggyakoribb daganattípus" - írja közleményében a Gyógyulj Velünk Egyesület, akik a Roche Magyarország és a Budapest Taxi együttműködésével indítottak kampányt.

  A legfontosabb üzenet, hogy az emberek forduljanak orvoshoz, így körzeti orvoshoz, urológushoz, ha eltérést találnak a vizeletükben.

 • Pete Souza nyolc évig volt Barack Obama első számú személyi fotósa, és a majd egy évtizedes munkásságával egészen új szintre emelte az elnöki fotózás műfaját.

  *mi is bemutattunk egy válogatást a fotóiból a nagyképben*

  Obama leköszönése óta Souza nekiállt feldolgozni a több mint kétmillió fotóból álló archívumát, és Trump elnöksége óta Instagramon posztolja a két elnök pályáján közös, párhuzamos pillanatokat. Például, amikor Trump meglátogatta Angela Merkelt

  Souza előkereste, hogy nézett ki Obama első látogatása a német kancellárnál:

  First time meeting Angela Merkel in 2009

  Pete Souza (@petesouza) által megosztott bejegyzés,

  Most pedig könyvet készül kiadni az Obamával töltött nyolc év legfontosabb fotóiból. A 300 képet és a hozzájuk kapcsolódó sztorikat feldolgozó fotókönyv ősszel jelenik majd meg.

 • Elkészült a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Református Egyetemi Kollégium és Szálló felújítása, a hétvégén adták át az épületet, ahonnan az MTI hozott egy galériányi képet, ahol megnézhetik, hogyan találkoznak a kolis szobák standardizált emeletes ágyai a jacuzziszobával. Az egykori Olt Textilipari Vállalat leányotthonának átépítését a magyar állam és Bethlen Gábor Alap támogatta.

  A képre kattintva galéria nyílik!

 • Egy japán cég, az Oribe Seiki, szentül hisz a közelgő harmadik világháborúban (mondjuk, ha a szomszédom állandóan rakétákat tesztelgetne, én sem lennék nyugodt), és gyorsan megépíthető, otthonosan berendezett atombunkereket kínálnak.

  225 ezer dollárba (64 millió forint) kerül egy-egy bunker, az ár persze függ a célhely adottságaitól, és a vevő igényeitől is. Én pedig, azért mutatom ezt most, mert a cég vezetője a saját otthona alá épített bunkerét mutatta meg a Reutersnek, ami így néz ki: 

  Ablakot biztonsági okokból nem szerelnek a bunkerekre (nem is lenne túl jó kilátás a föld alól), de cserébe az ajtó tűz-és robbanássálló, van benne sugárzásmérő, víz-és légtisztító berendezés, generátor, ami szükség esetén kézzel is működtethető, a falak pedig vastag betonból készülnek, a létesítmény maximálisan ellenáll a sugárzásnak (és a zombitámadásoknak is).

  A cég az elmúlt hónapban nyolc megrendelést kapott.