Hajnalka
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Két spanyol és egy olasz férfit tartóztattak le vasárnap, egy novemberi kapitális drogfogást követő nyomozás részeként. A rendőrség szerint a két férfi része volt annak az akciónak, amikor viaszból készült műbanánokban, valamint a valódi banánok kartondobozaiban együtt összesen 17 kiló kokaint akartak egy Dél-Amerikából Valenciába érkező hajó fedélzetén. 

  A spanyol rendőrök próbálják a lehető legtüzetesebben átvizsgálni a kikötőket, ugyanis a csempészek fantáziája meglehetősen határtalan. Találtak kokaint mellimplantátumban, törött lábra applikált gipszben, 42 részes edénykészletben és parókában is. 

  (thelocal.es)

 • Vörösborfolt az abroszon? A múlté! A massachusetts-i Brandeis University egyik kutatója, Daniel Perlman kifejlesztette a csöppenésmentes borosüveget. Egész pontosan megoldást talált arra a problémára, amivel a legtöbb borivó szembesült már élete folyamán: a kiöntés után az üveg nyakán visszacsorgó, lecsöppenő bor gordiuszi csomójára.

  Az éttermi pincérek, borkínálók általában a palack nyaka köré tekert kendővel, vagy spéci kiöntődugóval kerülik el, hogy nem kívánt helyre jusson a bor, de mostantól (illetve onnantól, hogy a palackgyártók átveszik az újítást) ennek vége. Az egyszerű, de annál nagyszerűbb megoldás segít majd a precíz szervírozásban, és mindehhez csak annyi kell, hogy a palack szájánál körbe egy kb. két milliméter mély vájatot alakítsanak ki. Ennyi az egész, nézzék csak:

  (Via: The Verge)

 • Két és fél év, 20 ezer kilométer utazgatás Norvégiában, 20 terabájtnyi felvett nyersanyag, a végeredmény meg ez:

 • Olvasónk küldte a képet, ahogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben boldogan élvezik egymás társaságát a jegesmedvék: