Bence
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az MTI fotósának egyetlen művészi erejű fotóban sikerült ábrázolnia a jelenkori magyarországi útfelújítás állapottyát.

  A mű címe: Egy régebben elhelyezett villanyoszlop maradt Nagykanizsán a Potyli út és a Csengery utca újonnan kialakított kereszteződésében.

 • Egy gazdag londoni család elképesztő juttatásokat ajánl négy, magánképzésben otthon tanuló (2, 5, 7 és 15 éves) gyereke jövendőbeli dadájának.

  A gyerekvigyázói álláshirdetésekre szakosodott portálon közzétett felhívás évi 100 ezer fontos (kb. 33 millió forintos) fizetés mellett Michelin-csillagos séf által főzött kaját, és a család luxusautóinak (köztük egy Porsche-nak, egy Maseratinak és egy Range Rovernek) a használatát is felajánlja a megfelelő jelentkezőnek. 

  Mindezért persze meg is kell dolgozni: a munkanap 13 órás, az állást pedig csak extrafelkészült gyerekvigyázók tölthetik be, elvárás például a teljesen józan életvitel, a gyermekpszichológiai végzettség és legalább 15 éves dadus-tapasztalat, plusz a gyermektelenség is. 

  (Business Insider)

 • Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét a pesti oldalon.

  Ez a Lánchíd, persze, már nem az a Lánchíd. Átépítették, felrobbantották és még egyszer újjáépítették, majd felújították azóta:

  Így nézett ki az ünnepség egy 1864-es festmény alapján.
  Így nézett ki az ünnepség egy 1864-es festmény alapján.
  Kép: Barabás Miklós
 • A meteorológusok szerint ugyan pánikra semmi ok, a brazíliai Teixeira de Freitas városa felett látott felhő teljesen ártalmatlan, az ott lakókat nehéz volt meggyőzni erről. Valószínűleg egy porfelhőt világított meg úgy a lemenő nap, hogy frászt hozta a emberekre egészen addig, míg végül szertefoszlott.