Szabolcs
14 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Simpson családnak rengeteg rajongója van világszerte, különösen Amerikában. Nem véletlenül iktatták be például a baseball Hírességek Csarnokába Homer Simpsont: egyszerűen  a sorozat eddigi 25 évada alatt olyan sokszor jelent meg a baseball, hozzájárulva ezzel a sportág népszerűsítéséhez, hogy így járt neki az elismerés. Ezzel azonban nincs mindenki így.

  Példának okáért a sorozatban szereplő indiai Apu Nahasapeemapetilon végtelenül idegesíti és zavarja az indiai közösséget. Szerintük ugyanis sértő és sztereotip, miközben az amerikaiaknak nincs más viszonyítási alapjuk az indiaiakról. 

  Ezért a truTV-n hamarosan levetítenek egy dokumentumfilmet, amiben az indiaiak mesélik el, hogy mi is a gond Apuval:

 • Rekordösszegnek számító 196,4 milliárd koronát (2258,6 milliárd forintot) költöttek el tavaly szerencsejátékokra a csehek. Éves szinten ez 29 százalékos növekedés - közölte a cseh pénzügyminisztérium pénteken.

  A szerencsejátékokra elköltött összegből nyereség formájában 157,1 milliárd koronát (1806,65 milliárd forint) kaptak vissza a játékosok, ami szintén 29 százalékos növekedés. A szerencsejátékokat működtető társaságok nyeresége 39,3 milliárd koronát (451,95 milliárd forint) tett ki. Ez tízmilliárd koronával több, mint 2015-ben. A cseh állam és az önkormányzatok bevételei a szerencsejátékokból tavaly 10,5 milliárd koronát tettek ki, ami 2,9 milliárd koronával több, mint az előző évi bevétel.

  Tavaly változatlanul az úgynevezett technikai játékok, tehát a különféle játékautomaták voltak a legnépszerűbbek. Ezekre költötték el a csehek a szerencsejátékokra kiadott pénz több mint egyharmadát, de nőtt az érdeklődés az azonnali nyereséget hozó szerencsejátékformák és az internetes fogadások iránt is.

  Szakértői becslések szerint a tízmilliós Csehországban 100 és 350 ezer közé tehető a szerencsejátékfüggők száma. 

  (MTI)

 • Az otthon sokszínűsége, az otthon hiánya annak a fotópályázatnak a témája, amit a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin hirdetett meg. Szeptember 4-ig lehet pályázni profiknak és amatőröknek egyaránt, a harminc legjobb képet a Lakhatási Világnapon kiállítják.

  20353875 1879124942114401 358233982 o-1100x733
  Fotó: Habitat for Humanity Magyarország

  A Habitat for Humanity civil szervezet fő célja, hogy minden ember méltó otthonban élhessen, ezt a rászorulók közvetlen támogatásával és hatékonyabb lakáspolitikai rendszer elérésével szeretnék megvalósítani.

  Lelkes képalkotók, eljött a ti időtök; fényképezzetek egy jó cél érdekében!

 • Van kicsi, de gyönyörű helyen fekvő falu Svájcban: Lavertezzo. A festő táj, a tiszta levegő, a smaragdzöld, kristálytiszta Verzasca folyó amúgy is sok embert vonz, már csak a felvételek alapján is egy tipikus "ide muszáj elmennem egyszer" hely. 

  Mindez rendben is volt, és a kezelni tudták a helyiek. Aztán egyszer csak felkerült a helyről egy videó a Facebookra, ami vírusként kezdett el terjedni: július 10. óta 2,6 millióan látták, és ha nem is utazott el a faluba ennyi ember, de így is sokkal többen mentek, mint ahogy azt a helyiek szerették volna. 

  A falu lakói szerint a turisták senkire és semmire nincsenek tekintettel: a kocsiban alszanak, félmeztelenül mászkálnak és WC-t csináltak a völgyből. Sőt: zoknit, cigit és egyéb szemetet is találtak már a vízben, ami már tényleg a gyökérség netovábbja. (Most persze én is megosztottam a videót, szóval ha valaki emiatt utazna el ide, lehetőség szerint legyen tekintettel a helyiekre, és még véletlenül se legyen olyan, mint az olasz turisták.) (via)