Orbán
10 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az FKF Nonprofit Zrt. Aranyseprű díjjal jutalmazta tettéért és példamutatásáért Ákost, aki márciusban az óbudai dugóban vesztegelve inkább nekiállt szemetet szedni, és ezzel óriási sztár lett

  Mint kiderült, a fiatal férfi egy ifjú operaénekes, a Purcell Kórus 27 éves művésze, Borka Ákos. Az üvegeket, hulladékot a csomagtartójába tette, hogy később kidobja a megfelelő helyre.

  A felvétel eljutott a főváros tisztaságáért felelős FKF-hez is, akik május 25-én Aranyseprű díjjal jutalmazta az énekest. A díjat azzal a szándékkal hozták létre, hogy így mondhassanak köszönetet azoknak, akik segítenek hozzájárulni Budapest rendjének és tisztaságának megóvásához - írja a közleményük. 

  aranysepru
  Fotó: FKF

  Két zuglói közterület-felügyelő kapta meg először az elismerést, akik testi épségüket kockáztatva intézkedtek illegális hulladékot lerakókkal szemben a kerület egyik gyűjtőszigeténél.

 • Brüsszelben találkozott csütörtökön Donald Trump amerikai elnök és a nemrég megválasztott francia elnök, Emmanuel Macron, és annyi már biztos, hogy Macron volt a keményebb, amikor kezet fogtak.

  A Guardian alaposan kielemezte a jelenetet, de a videón is lehet látni, hogy Macron határozottan megragadta Trump kezét, majd egy kellemetlenül hosszú kézfogás következett, amiből az amerikai elnök egy idő után már szabadult volna, de francia kollégája csak nagy nehezen engedte. 

 • Én egyből felkaptam a fejem a Balassi Bálint Intézet sajtóközleményének címére, szóval nem is változtattam rajta.

  A ma kezdődő lengyelországi magyar évad keretében ugyanis a Zoord együttes több koncertet is ad Varsóban: a DZiK Klubban, a Varsói Egyetemen, a Varsói Magyar Nagykövetségen és a Korzenie Europy Fesztiválon is. Szóval hallgassunk egy kis Zoordot. Nagyon pöpec!

 • Kuvait nem a kartelljeiről híres, de ha már valaki droggal akar foglalkozni, akkor megadja a módját. A hárommilliós, olajban gazdag kis délnyugat-ázsiai ország rendőrei ugyanis szerdán elfogtak egy galambot, aminek a hátára egy kis kék táska volt erősítve 178 tablettával:

  DAlsetuXoAAyW6t
  Fotó: Kuwaiti Rendőrség

  A galamb Irakból érkezett, de remélhetőleg nem büntetik meg nagyon a hatóságok drogcsempészésért.