Bence
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Madagaszkárra, a világ legnagyobb vaníliatermesztő országára lecsapott az Enawo nevű ciklon, és olyan hatalmas károkat okozott az ottani termésben, hogy a fűszernövény világpiaci ára egyik pillanatról a másikra megnégyszereződött: jelenleg több, mint 600 dollár (154 ezer forint) kilogrammja.

  A sziget teljes 2017-es remélt vaníliatermése így felére csökkent, azonban az íz kedvelőinek annyira nem kell aggódniuk: igazi vaníliát ugyanis szinte csak exkluzív, amúgy is felső kategóriás termékekhez használnak, az általános fogyasztási cikkel általában mesterséges, vanília ízű anyagokkal készülnek.

  (Quartz)

 • keszen.gif

  Menő tetőszerkezetet kapott az Atlanta Falcons 1,6 milliárd dollárból épült új arénája, a Mercedes-Benz Stadion. A magyar látványtervek alapján épült arénákkal ellentétben itt meg is valósították, amit elterveztek: a végeredmény ez a blendeszerűen nyitható-zárható tető, amit már működés közben is kipróbáltak:

 • A Corriere della Sera olasz lap szerint a kábelcsatornák után már az országos adókon is vetítenek majd szexuális segédeszközökkel kapcsolatos reklámot.

  A Mysecretcase.com egy kifejezetten nőknek szánt online bolt, ahol különböző szexuális segédeszközöket lehet vásárolni. A reklámban különböző korú hölgyek arról beszélnek, hogy olyan világot akarnak, ahol a nők nem szexuális tárgyak, de vehetnek olyat maguknak.

 • Így néz ki a nagy magasságban fölénk terülő kanadai füst, ahogy naplemente után, a nap sugarai a horizont alól (crepuscular rays) megvilágítják.

  A fotó a pécsi tévétoronyból készült kedden. Közvetlenül a naplemente előtt egyébként így nézett ki az ég, a felhők felett megfigyelhető homályos foltok a füstfoszlányok: