Miklós
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BBC Planet Earth II című dokumentumfilm-sorozata elképesztő képsorokkal nyűgözi le a tévénézőket. Ilyenekkel:

 • Meglátta a bugyimat!

  kiált fel az asszony, miután az elemes patkány elől felmenekül a székre. Csodás kezdés és egyben a felhőtlen szórakozás része, hiszen ki ne nevetne azon, hogy BUGYI. De a lényeg csak most jön, minden gyerek fog egy ütőt vagy seprűt és addig kergeti az összevissza cikázó állatot, amíg egy jó nagy ütéssel agyon nem csapja.

  A Formatexnek köszönhető, iszonyú minőségű, 80-as évek stílusában (esetleg akkor?) készült, gagyi reklám nemrég bukkant fel a mesecsatornákon, és egy elhúzódó torokgyulladásnak köszönhetően többször is sikerült kikészülnünk rajta az elmúlt napokban. A 6 éves állatbolond gyerekem sem értette, hogy itt most tényleg az a játék, hogy meg kell ölni a patkányt?

  Igen, az.

  Nyilván én is tennék valamit, ha patkány lenne a lakásomban és úgy általában, a kártevők elleni védelem egy fontos és szükséges dolog, de könyörgöm. Lesz majd olyan is, hogy ki tud több kismacskát vízbe fojtani 5 perc alatt? Ki veri agyon gyorsabban a kóborkutyát? Csigaösszenyomó? Tépd ki a szárnyát, meg a Nyomd ki a szemét? Nyolcezerért a hülyének is, hát boldog karácsonyt gyerekek.

 • A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az Emberi jogok világnapján árverést tart december 10-én a Gödör 2.0-ban. Egyebek mellett Soós Kata festményét és Fliegauf Bence Érdemkeresztjét is elárverezik hagyományos téli bulijukon (Facebook-esemény itt).

  Merényi Dániel: Napirajz. 2016. X. 23. 21*30 cm, tollrajz papíron Kikiáltási ár: 30.000 Ft.
  Merényi Dániel: Napirajz. 2016. X. 23. 21*30 cm, tollrajz papíron Kikiáltási ár: 30.000 Ft.

  A már korábban említett két tárgy mellett az aukció kínálatában szerepelnek többek között Rutkai Bori festménye, Ujj Zsuzsi és Déri Miklós fotói, az Indexen is rendszeresen publikáló Merényi Dániel napirajza, illetve Vágvölgyi B. András Arcvonal keleten című könyvének eredeti disznóbőr címlapja is. A teljes katalógus itt lehet nézegetni. De nemcsak kortárs művészek alkotásaira lehet majd licitálni, az aukció kínálatában helyet kapnak olyan szimbolikus tárgyak is, amelyek a TASZ idei tevékenységében fontos szerepet játszottak. Így kalapács alá kerül majd egy bilincs is, amit a Ligetvédők használtak polgári engedetlenségi akciók során.

 • Az Öngyilkos osztag (Suicide squad) szerintünk kínkeserves katyvasz lett, úgyhogy nem is vesztegetnénk rá túl sok szót. A lényeg úgyis annyi, Tina Charad, a film jelmeztervezője most nyilvánosságra hozta, hogy milyen meg nem valósult tervei voltak még a film egyik legkínosabb része, a térden csúszva az Oscarért könyörgő Jared Leto Jokere számára. Akit érdekel, a ScreenRanten megnézheti.