Magdolna, Léna
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Persze, ha elárulom, hogy az alig két és fél ezres városkát Villánynak hívják, az üzemudvar meg a Gerééké, akkor egyből érthető, hogy mit keresnek ott a franciák. Idén június 9-én és 10-én hatodik alkalommal rendezik meg a Gere Jazz Fesztivált, ahol az országszerte körbe-körbéző, megszokott előadók mellett lesz pár nagy név is. Például Snétberger & Stockhausen, na meg ugye a Nouvelle Vague.

  Hogy mennyire jazz az, amit ők csinálnak (vagy amit a fellépők többsége), arról remekül el lehetne vitatkozni egy pohár Kopar felett, de hát annyi minden másról is el lehet vitatkozni, szóval maradjunk abban, hogy tök mindegy. Jó kis zene, az a lényeg.

  A Nouvelle Vague amúgy nem sokkal később ismét visszatér Magyarországra, és akkor már nem is egy ekkora városkában, hanem egyenesen egy községben lépnek fel.

  Bemelegítésnek itt egy Dead Kennedys-feldolgozásuk, amely témájában tökéletesen illik a boros eseményhez:

 • Abból, hogy Simicskó István képviselőnek és sokszor reklámozott harcművészünknek hirtelen fontos lett, hogy a magyar kutyafajták kapjanak valami mérsékelten hasznos elismerést Magyarországtól. Legalábbis Tikli Attila, fehérgyarmati fideszes képviselőnk elmondása alapján így történt (1:54-től magyaráz ő). Aztán erre a vonatra ült fel ezek szerint mindenki, hogy ők is kérnek elismerést akkor.

  Ezúton meg kell akkor követnünk olvasóinkat, hiszen eddig úgy tudtuk, hogy a Földművelésügyi Minisztérium volt a Fidesz legjobb ötletének gazdája. Tényleg szuper az egész, lényegében semmibe nem kerül, semmilyen következménye nincs, mégis egyszerűen boldog lesz tőle rengeteg ember. Megköszönhetjük az akkor még honvédelmi államtitkárként a kutyaelismerésekre is odafigyelő Simicskónak. Ami nem véletlen egyébként, Simicskóról lehet tudni, hogy szívesen lenne kutyakiállításon küllembíró.  

  Ehhez képest külön vicces, hogy Semjénék épp megadóztatták volna a kutyatartást. Itt mondjuk azonnal tüntetés szerveződött, amitől meg is ijedt a kormány, és gyorsan visszavonták ezt a típusú új adót. 

 • Így néz ki a Kolozsvári Napok alkalmából készített vacsora a helyszínen, szombat este.

  "Az asztalon tészta, nachos, fagylalt és bor volt, és természetesen bárki, aki arra járt, asztalhoz ülhetett", olvasható egy beszámolóban a Facebookon. Ezt írták a asztalról: "az emberek barátságosan, mosolyogva érdeklődtek mi fog itt történni. Nézték, fényképezték az asztalterítést. Dicsérték a szervezőket. Senki nem rohanta meg az ingyen kaját. Hihetetlenül civilizált és derűs volt minden."

  Tehát nem túlárazott, éjszakára a patkányoknak kitett pecsenyéseket kell kerülgetni, hanem valóban együtt van mindenki.

 • A törzsszurkolók eléggé kiakadtak szombaton, amikor a magyar bajnokság utolsó fordulójában, az FTC-Újpest-meccs közben „az egykori B-közép helyén egy party service cég alkalmazottai egy Telekom marketingakció keretein belül lila lufikat engednek az égbe.”

  Mi, itt az Indexben már régóta tudjuk, hogy ez az FTC elnöke szerint az nem lila, hanem magenta, miután Kubatov elnök úr még helyreigazítást is küldött nekünk hasonló ügyben. Nyilván, ők meg nem zöld-fehér csapat, hanem aloeverazöld-alpinfehér.