Előd
5 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Minden napra jut egy baleset a Flórián téri kereszteződésben, ma délben is hatalmas csattanást hallottunk az Index irodájából. Két autó ütközött, a mentők a képpen épp az egyikből szednek ki egy sérültet.

    Kérjük, tényleg óvatosan vezessenek ebben a csomópontban, mert veszélyes.

  • Persze, je suis Népszabi, na de ki gondolta, hogy ezt szó szerint veszik?

    A kép (amin természetesen csak elírták a sajtókártyát) a Kaspersky Lab éves kiberbiztonsági hétvégéjén készült, amit idén Máltán tartanak, én meg majd jól megírom, mit érdemes tudni róla. Ide az Indexre, de tényleg.

  • Valószínűleg a phoenixi állatkertből kóborolhatott el az az emu, amit egy arizonai autópályán fogtak be a rendőrök -írja a CNN. A struccalakúak rendjébe tartozó, hosszúlábú állatot autósok vették észre és jelentették a rendőröknek, akik egy lasszó segítségével elfogták az állatot és biztonságos helyre szállították.

    161022000320-az-emu-1-exlarge-169
  • Na ez az, amit nem lehet mondani az alább látható nyílászáróval kapcsolatban. A Lawrence Livermore National Laboratory Instagramján közzétett archív fotón egy csaknem 44 tonnás ajtó látható, ami állítólag a világ legnehezebb zsanérokon mozgó ajtaja volt – és én ezt készséggel el is hiszem. A két és fél méter vastag, betonnal tölött vasajtót rekordtömege ellenére egy ember is képes volt kinyitni, vagy becsukni, köszönhetően a zsanérokba épített speciális csapágyoknak és az aljába beépített görgőknek. Az ajtó mögötti bunkerben a Rotating Target Neutron Source-II (RTNS-II), a világ legerősebb fúziós neutronforrása dolgozott, amit atomreaktorokban használandó fémek és más anyagok vizsgálatára használtak számos ország tudósai.