Szabolcs
14 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyelőre kezeljük óvatosan ezt az előrejelzést, mert egyhetes, vagyis augusztus 4-re szól. Mindenesetre Nyugat-Magyarországot emelik ki a posztban, és azt valószínűsítik, hogy akár 43 fok is lehet a hőhullám csúcsán.

  Emlékeztetőül: az eddigi legmagasabb hőmérsékletet, 41,9 fokot Kiskunhalason mérték 2007. augusztus 20-án. (Severe Weather Europe / Wetterzentrale)

 • Az utóbbi évek egyik nagy heppje, hogy a szegény nyugati fiatalok, akik otthon nem kapnak rendes munkát, vagy egyszerűen csak nem tudnak mit kezdeni magukkal, vagy csak meg akarják ismerni a világot, esetleg életre szóló élményeket akarnak szerezni, át akarják érezni a szegény országok helyzetet, stb., szóval különböző okokból utazgatnak a világban.

  De mivel nem kapnak rendes munkát, stb., pénzük sincs igazán utazgatni. Ezért aztán azt csinálják, hogy elmennek nullához közeli pénzzel harmadik világbeli országokba, és ott 

  elkezdenek koldulni, hogy ugyan finanszírozzák már meg nekik a világ körüli útjukat.

  A jelenségről a thaiföldieknek és más délkelet-ázsiai országoknak már kezd kicsit elegük lenni, hiszen ugye milyen már, hogy ezek a kölykök odamennek ezerszer gazdagabb (na jó, jellemzően csak 10-20-szor gazdagabb) országokból, és ott kunyerálnak lóvét arra, hogy élvezzék az életet, miközben a helyi lakosság éjjel-nappal robotol azért a nagyon kevés pénzért, amit arrafelé meg lehet keresni rendes munkával. És igazából tök mindegy, hogy a helyiektől vagy a más turistáktól kuncsorognak, ez mindenképpen legalábbis ízléstelen dolog.

  A jelenségről íme egy tanulságos Facebook-os videó:

  Thaiföldön egyes esetekben a hatóságok már azt kezdték el követelni a belépni készülőktől, hogy igazolják, van elég pénz (20 ezer baht, azaz nagyjából 150 ezer forint) náluk az ottani tartózkodásra.

 • Nem örülhetett sokáig a 200 ezer fontot (nagyjából 70 millió forintot) érő autójának az a férfi, aki South Yorkshire megyében egy órával az átvétel után darabokra törte azt az autópályán. Ellenben sokáig örülhet még élete hátralevő részének, ugyanis csodával határos, hogy a többször átpördülő, és kigyulladó kocsiból időben ki tudott mászni. 

  A Ferrari 430 Scuderia típusú autó megcsúszott az esőtől nedves burkolaton, és lerepült az autópályáról, majd 50 méterrel odébb egy mezőn állt meg, ahol kigyulladt. A rendőrség szerint nagyon sok baleset történik amiatt, hogy a sofőrök teljesen figyelmen kívül hagyják az útviszonyokat, és nem azokhoz alkalmazkodva vezetnek. 


  (via Independent)

 • Egy Európai Uniós ország lakói sem dolgoznak annyit, mint a svájciak, legalább is a svájci állami statisztikák szerint, amelyből most a Bloomberg közölt összehasonlító grafikont. 

  Ebből kiderül, hogy egy átlag svájci dolgozó 42 órát és 48 percet tölt munkával egy héten, míg az uniós átlag 40 órán áll. A második helyezett egyébként az Egyesült Királyság 41 óra körüli értékkel, amiből egyenesen következik, hogy a brexit után Európa két legtöbbet dolgozó népe nem lesz már az unió tagja.

  A legkevesebbet (37 órát és 36 percet) hivatalosan a franciák dolgoznak, de ebben igazából nincs semmi meglepő, sőt, a törvényi keretet még így is túlteljesítik, tekintve hogy náluk 35 órás a munkahét.