Judit, Xénia
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Pheidole drogon és a Pheidole viserion neve nem véletlenül lehet ismerős a Trónok harca-rajongóknak: a kutatók Daenerys Targaryen két sárkánya után nevezte el a két új hangyafajt.

  994663 1 0727-Pheidole-viserion standard.png

  A nevüket annak köszönhetik, hogy a sárkányokéra emlékeztető tüskéket növesztettek a hátukra. Ezeket egyébként arra jók a ragadozók elleni védekezés mellett, hogy extra felületet adnak, amire izom nőhet, hogy legyen mivel megtartani az élelemszerzésben fontos szerepet játszó, óriási fejüket.

 • Egyre divatosabbak az olyan, alapvetően lányokat célzó játékok, amelyek közben hagyományosan "fiúsnak" tartott tevékenységek felé irányítják a gyerekek figyelmét. A számolás, reáltudományok iránti érdeklődés, dolgok összerakása sajnos a gyerekjátékokat gyártók többségének fejében fiúsnak számítanak, ezzel már idejekorán elveszik a kislányok kedvét attól, hogy mérnöki, informatikai vagy tudományos pályára lépjenek a későbbiekben. 

  Az ellenkező irányba tett most egy apró, bátortalan lépést a Barbie, amelynek legújabb kiadásához már nem rózsaszín ló, fésű, sminkkészlet stb. jár, hanem egy bútordarab, egész pontosan cipősszekrény darabjai, amelyeket össze kell rakni. 

  Untitled-1
  Fotó: Thames and Kosmos

  A játék azért hagy némi kívánnivalót maga után, a célcsoport korosztály nagy valószínűséggel nemtől függetlenül nehezen birkózik meg a leírással egyedül (ez még felnőttként is kihívás tud lenni, gondoljunk csak egy bármilyen IKEA-s bútor összeszerelésére), ezért az első tesztek szerint szülői asszisztenciát igényel. Emellett persze Barbie továbbra is Barbie maradt a maga rózsaszín világában és természetellenes testarányaival, amelyeket gyakran jelölnek meg a lányok testképzavarának egyik korai kialakítójaként. De első lépésnek azért ez is valami. 

  (Quartz)

 • A Square Enix úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz egy karóralap méretű kijelzőre szerepjátékot tervezni. Én nem vagyok benne biztos, hogy igazuk van, de mindenki eldöntheti maga: innen lehet letölteni a Cosmos Rings nevű játékot (6 dollárért), és itt van hozzá egy trailer is:

 • Mégpedig az oldalán vergődő, bambán tátogó Magikarpról, amit épp tegnap sikerült Pokémon Gózva begyűjtenem a Feneketlen-tó partján, és konkrétan 0, azaz nulla az alapsebzése.

  Ugyanis ez a világ leggyengébb pokémona:

  A japán dalnak az a címe, hogy I love Magikarp, és természetesen arról szól, hogy a Magikarp mennyire hihetetlenül béna. És hogy emiatt mennyire szerethető: "Gyenge pokémon, Magikarp/A leggyengébb dolog a világon/Gyenge pokémon, Magikarp/Annyira gyenge, hogy az már tényleg sokkoló".

  Akit nem fog meg a szám, annak inkább érdemes egy másik pokémonhoz, a Slowpoke-hoz írt reggae ódát meghallgatnia:

  (Verge)