László
19 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • De hát ugye már csak lenne, hiszen 1997-ben új bankjegy-sorozat váltotta az előzőt. A zöld ezres ugyanis még az előző, 1947-ben egy másik zöld pénzzel, a petőfis tíz forintossal útjára bocsátott sorozat része volt. Ez volt az utolsó, még szocialista címerrel megjelent bankjegyünk, bár 1990 után ráncfelvarrták egy új, koronás címerrel (ahogy a 100-ast és 500-ast is). Végül Bartókot a 97-es sorozatban Mátyás királyra, a zöld színt kékre cserélték (a zöld aztán a mára megszűnt 200 forintos bankjegyen tért vissza).

  Ön szerint melyik 1000-es a szebb?

  • 778
   Az, amelyik mellett ott van még 1000 másik
  • 409
   A bartókos zöld
  • 312
   A Mátyás királyos kék
 • Üdv az Index legritkábban frissülő tematikus sorozatában!

  Nagyon ritkán készülnek olyan hírfotók, amiken annyira összeáll a kompozíció, a fények a téma és minden, hogy elsőre simán elmennek valami gondosan kimunkált klasszikus festménynek is. Ilyen például ez a kép, ami Spanyolországban készült a Keresztelő Szent János ünnepén tartott lovas felvonuláson.

  Át is adnám a szót a véletlennek:

  A véletlen reneszánsz sorozat korábbi darabjait itt találják.

 • Ma ünnepli hetvennyolcadik születésnapját Reggie Workman nagybőgős, aki a jazz kipróbált titánja! Saját maga is vezetett zenekart, amivel hét lemezt jegyez, azonban a legtöbben mégis John Coltrane és Art Blakey zenekaraiból ismerhetik, illetve ami a legfontosabb, hogy ő játszott Pharoah Sanders Karma című mesterművén! 
  Egy bomba Village Vanguardos koncertfelvétellel ünnepeljük életét, amiben Ed Blackwell és Mal Waldron társaságában játszik.