Egyen tésztát, segítsen az olaszokon!
Pénteken írtuk meg, hogy összefogtak a világ szakácsai, és étlapjukra tűzték a földrengésben félig elpusztult Amatrice híres szószával készült tésztaételeket, a bevételből pedig az újjáépítésre adakoznak.
Nálunk is csatlakoztak a mozgalomhoz, ami két okból is klassz dolog:
- többen megismerik az amatricianát
- több pénz megy jótékonyságra.
Az eredeti kezdeményezést igazán akkor kapta fel a világ, amikor Jamie Oliver angliai olasz étterme állt mögé, ezért külön öröm, hogy a Zsidai Roy által vitt budapesti étterme is 500 forintot utal a Vöröskeresztnek minden tészta árából ebben a hónapban.
Ha Jamie-nél már nem kapna helyet, a szentendrei Aranysárkány étteremben hétfőtől egy hónapig lesz átlapon a híres tészta, ők is jótékonykodnak, adagonként 620 forintot juttatnak majd a rászorulóknak.
A debreceni Bonita Bisztró étterem is tésztánként 2 euróval segíti földrengés károsultjait, ők tokaszalonnát, hagymát, paradicsomot és parmezánt, valamint kézműves olasz tésztát használnak.
A Fóti Kastély Étterem szeptember 1.-től egy hétig kínálja a tésztát, adagonként 600 forintot küldenek az Olasz Vöröskeresztnek.
Ha ön nem ehet tésztát, de segítene, a Vöröskeresztnek közvetlenül is lehet utalni, ennek részleteiről itt olvashatnak.
Én magam pedig Nápoly mellől igyekszem majd fellendíteni a turizmust.