Lukács
7 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerda este már a nyomdában volt a különleges Fedél Nélkül, amiben az egy éve bezárt Népszabadságra emlékező írások olvashatók.

  • Mert egy éve szüntették meg a Népszabadságot.
  • Mert ellehetetlenítették több tucat újságíró munkáját.
  • Mert a kirúgott munkatársak akkor a Fedél Nélkülbe írtak.

  És most megint. De mit tudunk? Hogy péntektől ott lesz a hajléktalan árusoknál. És hogy a Népszabadság "emblematikus szerzőinek, fotósainak cikkeivel, képeivel az idén is jelentkezik a különkiadás, amelynek extra költségeit a Népszabadság Egyesület és az egykori lap kollektívája állta, míg az összes bevétel az árusoknál marad" - írja a volt főszerkesztő-helyettes.

  Azt kérik, minél többen vegyenek a lapból, fényképezzék le magukat az újsággal, töltsék fel a képet a Facebookra, az Instagramra. A tag: #fedélnélkül

 • Elbocsátották a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtér két biztonsági emberét, miután súlyosan bántalmazták a United Airlines egyik 69 éves utasát, írja az USA Today. A David Dao nevű utast azért hagyták helyben, mert nem akarta átadni a helyét a légitársaság alkalmazottainak még áprilisban.

  Dao a gépről való eltávolítása közben sokkot kapott, a biztonsági személyzet tagjai betörték az orrát, illetve két fogát is kiverték. Az erőszakos ügyben négy személyt gyanúsítottak, kettejüket végül el is bocsátották. A város és a légitársaság az eset miatt elnézést kért az utastól, majd a United Airlines nem nyilvános megállapodást kötött vele.

  Dao ügyvédje, Thomas Demetrio az AP-nek azt mondta, hogy a kirúgások remélhetőleg felhívják a túlkapó rendőrök és biztonsági emberek figyelmét arra, hogy a szükségtelen erőszak nem vezet célra semmilyen kérdésben.

 • A párbajtőröző Kulcsár Győző négy olimpiát nyert versenyzőként, 1964 és 1972 között. 

  Kettőt pedig edzőként. Legutóbb, Rióban, Szász Emese lett bajnok, előtte Nagy Tímea 2004-ben.

 • Szerbiába utaznak a beteges britek, hogy állatbordélyban szexeljenek kutyákkal 60 fontért! - robbantotta a bombahírt az egyik legnagyobb brit bulvárlap, a Mirror, ilyen képekkel illusztrálva a gyomorforgató sztorit:

  sub-buzz-31801-1508332825-3.png?downsize=715:*&output-format=aut

  És hát lássuk be, ez tényleg minden perverziónak a legalja, fekszik ott szegény jószág magatehetetlenül, neccharisnyában, magassarkúban, az ember legszívesebben már nyúlna is a szögesdróttal körbetekert baseballütőért, hogy ellássa a baját annak, aki ilyenre képes.

  Kivéve, hogy a képekből egy pixel se igaz. Vagyis igaz, csak a keretsztori teljesen más. A Buzzfeed járt utána, hogy a fotó valójában fél éves, Kínából származik, és valójában egy arrafelé népszerű mém. Valami szürreális ok miatt tavasszal az volt az aktuális vicc a kínai Twitternek számító Weibón, hogy az emberek harisnyát adnak a kutyájukra, lefényképezik, aztán röhögnek rajta. Nem az intellektuális humor csúcsa, és valószínűleg szegény kutya sem élvezi különösebben - de hogy ebből hogy lett szerbiai állatszexes bordély, az rejtély.

  A tanulság? Ha valami különösen felháborítót olvasnak a neten, vegyék a fáradságot a lecsekkolására, mielőtt felháborodnak.