Nagyon jó fej volt a kormány a Fidesszel

2014.02.06. 19:54

BALHÉS SZAVAZÁS PAKSRÓL

LMP-s képviselők szirénával tiltakoztak a parlamentben a paksi bővítésről szóló szerződés egy héttel előrehozott végszavazása ellen. A kormánytöbbség akarata átment.

1614469 10152216994072013 291555115 o
Fotó: Lehet más a politika! / Facebook
  • Az Országgyűlés név szerinti szavazáson jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló orosz–magyar megállapodás kihirdetéséről szóló törvényt. Orbán Viktor nem vett részt a szavazásban. És még sokan mások sem.
  • A szavazás megkezdésénél több képviselő tiltakozó akcióba kezdett. Az első sziréna Szél Bernadettnél volt, majd Ertsey Katalin is beszállt a szirénázásba. Schiffer transzparenssel tiltakozott.
  • Ezek voltak a legjobb jelenetek.
  • Mindhármukat és Lengyel Szilviát is kizárták az ülésnap további részéről, ennek ellenére a szünetben is tovább szirénáztak, amíg a bömbiket el nem vette tőlük két teremszolga.
  • Kövér a képviselői fizetésük egyharmadának megvonását javasolta, és leidiótázta a tiltakozó képviselőket.
  • Az egyórás szünet után a többség megszavazta a bővítést.
  • Az LMP a hatástanulmány kiadásának elmaradása miatt perel, Bajnaiék arra kérik Ádert, ne írja alá a törvényt.

SIMON GÁBOR LEMOND, KILÉP, AZ MSZP SZERINT VÉGE AZ ÜGYNEK

"A kialakult, személyemet érintő helyzetre való tekintettel korábban felfüggesztettem párttagságomat, most pedig bejelentem, hogy minden pártban viselt tisztségemről lemondok és kilépek a Magyar Szocialista Pártból." - Simon Gábor közleményében továbbra sem árulta el, honnan van a pénze. Mesterházy Attila szerint a privát életéből. Az MSZP lezártnak tekinti az ügyet ezzel. Ígéretével ellentétben Simon Gábor csütörtökön sem jelent meg a nyilvánosság előtt. A Fidesz szerint a legfontosabb kérdés, hogy honnan a pénz és az MSZP tudott-e róla, továbbra is megválaszolatlan.

INGYEN KAPTA A 800 MILLÓS KORMÁNYKAMPÁNYT A FIDESZ

A kormány által készíttetett és bevezetett „Magyarország jobban teljesít” szlogennel kezdett bele a választások előtti reklámhadjáratába a Fidesz. Gyürk András erről az Indexnek azt mondta, a párt megkérte a kormányt, hogy ingyen adja át a közel 800 millió forintért kialakított arculatot és szlogent, a kormány pedig igent mondott

Az APPLE FELTÁMASZTJA AZ IPHONE4-ET

Régóta pletykálták, hogy az Apple új, olcsó iPhone-verziója, az 5C a világ bukása, és nem veszik a fejlődő országokban a népek, pedig direkt az ő pénztárcájukra lett kitalálva. A cég ezt persze sosem ismerné be, de minden beismerésnél többet mond az, hogy a fejlődő piacokra visszahozzák a 4 éves régi modellt, az iPhone 4-et az 5C helyett.

ÚJ VÍRUS TERJED FACEBOOKON

Ha rég nem látott ismerőseitől privát üzenetet kap, amiben csak egy link van, és semmi szöveg, ne kattintson rá. Mi szóltunk.

A KÖRMENDI TAKARÉK NAGYOBB KÁROSULTJAI IS MEGKAPTÁK A PÉNZÜKET

Készenléti rendőrök őrizték a Savaria Takarékszövetkezet fiókjai előtti közterületet. Sajtóinformáció szerint azért, mert épp a csődött jelentett Körmendi Takarékszövetkezet nagyobb betéteseinek kifizetése zajlott. A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet a 2012-es adatok alapján a 15. legnagyobb volt a 128 hazai szövetkezet között és közel 13 ezer betétes ügyfele volt. Az Országos Betétbiztosítási Alap mintegy 30 millió forintig kártalanítja a betéteseket. Az egymillió forintig terjedő kártalanításokat múlt hét péntektől kézbesíti a Magyar Posta. A kártalanítás teljes összege meghaladja a 22 milliárd forintot.

MA KEZDŐDIK A BERLINALE

Wes Anderson Grand Hotel Budapest című filmjével nyit a február 16-ig tartó 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál. Idén húszan versenyeznek a legjobb filmnek járó Arany Medvéért. A zsűri elnöke James Schamus amerikai producer, akit elsősorban Ang Lee filmjei révén ismerünk. A zsűriben ott van Christoph Waltz kétszeres Oscar-díjas osztrák színész, és Barbara Broccoli, a James Bond-filmek amerikai producere is.

SZOCSI OLIMPIA: -1. NAP

Még csak pénteken lesz a hivatalos megnyitó, de például snowboardban már csütörtökön is zajlottak az olimpiai selejtezők Szocsiban. Az orosz hatóságok hatalmas erőkkel készülnek a pénteki megnyitóra, helyszíni beszámolók szerint esténként még azt is lehet látni, hogy lézerjelzőkkel mesterlövészek keresik az ideális állásokat, de légvédelmi rakétákat is telepítettek a város közepébe. A magyarok eközben kalocsai mintákat kaptak a síruhák ülepére, ami állítólag a külföldeiknek bejön.