no

Ezért jó politikussal kavarni

2014.02.28. 19:25 Módosítva: 2014.02.28. 19:28

JANUKOVICS NEM ADJA FEL

Viktor Janukovics leváltott ukrán elnök Oroszországból tartott sajtótájékoztatót, folytatja a harcot Ukrajnáért, szerinte nem buktatták meg. Elnöknek tekinti magát, de csak akkor tér vissza Ukrajnába, ha garantálják a biztonságát, orosz katonai beavatkozást pedig nem fog kérni. Katonai teherautók és oroszbarát fegyveresek zárták le csütörtök éjjel a szevasztopoli nemzetközi repülőtérre vezető utakat, és egész délelőtt a szevasztopoli és szimferopoli reptereknél voltak. Összecsapás ugyanakkor nem robbant ki, és az sem derült ki egyértelműen, hogy orosz katonák voltak-e az orosz egyenruhába öltözött emberek. Közben több olyan ember is tagja lett az új ukrán kormánynak, akik pár napja még a Majdanon Janukovics ellen tüntettek.

24 MILLIÓS MEGRENDELÉS A VOLT ÁLLAMTITKÁR BARÁTNŐJÉNEK

Tanulmányírásra, kapcsolattervezésre kapott 24 millió forintos megrendelést egy windszörfös olimpikon kft.-je a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala hirdetmény közzététele nélkül kiírt tenderén. Detre Diána egy ideje a KIM korábbi közigazgatási államtitkára, Gál András Levente barátnője. A KIM irányítása alá tartozó hivatal szerint Gálnak nem volt semmilyen befolyása a közbeszerzés kimenetelére.

MEGMENTIK A LEGNAGYOBB GÁZERŐMŰVET

A MET Csoport és a GDF Suez csoport megállapodott a Dunamenti Erőmű kisebbségi tulajdonrészének átruházásáról. A vevő a részesedés megvásárlásával egyidejűleg tulajdonosi kölcsönt is biztosít, közölte a társaság pénteken. Ezzel cáfolták a korábbi híreket, amelyek még arról szóltak, hogy a GDF Suez, amelynek eddig 74,8 százaléka volt a társaságban, teljes tulajdonrészét eladta. Az egyezséggel nagyjából 100 ember munkahelyét meg tudják tartani.

HALASZTÁST KÉRNEK VARGA MIHÁLYTÓL AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉP BESZERZÉSÉRE KÖTELEZETT CÉGEK

Az Online Pénztárgépre Kötelezettek Facebook Közössége nyílt levélben arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeleti úton hosszabbítsa meg az online pénztárgépek üzembe helyezési határidejét minden vállalkozó számára, aki határidőre megrendelte a gépet. A levélben felhívják a miniszter figyelmét arra, hogy a több tízezer ember az intézkedések anomáliái miatt nem tudta teljesíteni a február 28-ai üzembehelyezési határidőt.

KINYIT A BEZÁRT TABÁN MOZI

Buda egyetlen művészmoziját egy Facebook-csoport kezdte megmenteni, az önkormányzat 5 millió forinttal a kezdeményezés élére állt, így március 20-án újra kinyithat a mozi

ÚJ FESZTIVÁL EGERBEN

Március 16-18-ig zeneipari konferencia és FesztEger néven könnyűzenei fesztivált rendeznek Egerben, a Sziget az egyik szervező

A RED BULL TUDATÁRA ÉBREDT

Lassan kezdett ismét, de a nap végére 3. lett Daniel Ricciardo Red Bullja a bahreini Forma-1-teszt - összesítve - 6. napján. Csütörtök után újra Sergio Perez Force Indiája volt a leggyorsabb, Fernando Alonso Ferrarija előtt. Két Renault-motor azért kigyulladt, a Lotusban és a Caterhamben, sőt Mercik is lerobbantak. Többet minderről itt.

CSAPADÉKFIGYELŐ MŰHOLD MENT AZ ŰRBE

Csütörtök este pályára állt a japán űrügynökség, a JAXA, illetve a NASA közös műholdja, amit egy japán hordozórakétával lőttek fel. A Global Precipitation Measurement szatelit csak az első a sorozatból: a NASA összesen ötöt akar belőlük az űrbe juttatni. A négytonnás műholddal soha nem látott pontossággal vizsgálható a csapadékeloszlás: a GPM azt is kimutatja, ha egy óra alatt csak 0,0254 centiméter csapadék hullik egy adott területre.

JÖVŐRE JÖHETNEK A MODULÁRIS TELEFONOK

A Time szerint a Google már 2015-tőlelkezdené árulni a moduláris telefonokat, 50 dolláros áron. A Project Ara célja olyan telefonok létrehozása, amik a legóhoz hasonlóan bővíthetők, módosíthatók. A cég szeretne a következő pár hétben kijönni egy működő prototípussal.