Ennél már csak jobb jöhet

2014.08.12. 19:56

MEGHALT ROBIN WILLIAMS

63 éves korában holtan találták kaliforniai otthonában, halálát feltehetően öngyilkosságból eredő fulladás okozta, de még vizsgálatokat rendeltek el. Williams szóvivője elismerte: a színész depresszióban szenvedett. Hollywoodot sokkolta a hír, az MTVA híradójába viszont nem került be. Mi azért összegyűjtöttüka kedvenc filmjeinket és tévés szerepléseit

SZÉTESŐBEN A FŐVÁROSI BALOLDAL

Az Együtt-PM ma bejelentette, hogy az őszi önkormányzati választáson  a kerületekben külön indulnak, miután a budapesti MSZP a kerületi szervezetek ellenállása miatt nem írta alá a három párt (DK, Együtt-PM, MSZP) múlt heti megállapodását. Falus Ferenc, a baloldali jelölt erre viszont közölte, hogy csak akkor indul, ha mindhárom párt támogatja. Innen szép nyerni.

VALÓBAN HOLTTESTET HÚZOTT A RENDŐRSÉGI MOTORCSÓNAK

Az Index hétfőn írta meg egy olvasói fotó nyomán, hogy Budapesten, a lágymányosi Rákóczi híd közelében egy rendőrségi motorcsónak valamit húzott, ami akár egy emberi holttest is lehetett. A rendőrség ezzel kapcsolatos kérdéseinkre kedden válaszolt. Közölték, hogy valóban holttestet szállítottak így, ami semmilyen jogszabályt nem sért. A halál okát közigazgatási eljárásban vizsgálják, ami azt valószínűsíti, hogy nem gyilkosság áldozata lett a halott.

TÖMEGBALESETEK AZ M1-ESEN

Kedd délután két, egymástól néhány kilométerre lévő helyszínen is tömegbaleset volt az M1-es autópályán Bicske térségében, a sztrádát le is kellett zárni. Előbb kamionok ütköztek, majd több személyautó is egymásba csapódott.

A WHO SZERINT AZ EBOLÁSOKNÁL MEG LEHET PRÓBÁLNI A KÍSÉRLETI GYÓGYSZEREKET IS

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közleménye szerint az adott körülmények között, az ebola járvány méreteire tekintettel etikus, hogy kísérleti stádiumban lévő gyógyszerekkel próbálják kezelni a vírussal megfertőződött betegeket. A közleményt azt követően adták ki, hogy a libériai kormány bejelentette: kapott egy szállítmányt a Zmapp nevű szerből, miután külön kérte azt az Egyesült Államok kormányától. A szervezet ugyanakkor a kísérleti szereket körültekintően lehet csak alkalmazni, és fontos, hogy a kezelés során szerzett tapasztalatokat nyilvánosan megosszák az orvosok.

KIDERÜLT, MILYEN BÖKKENŐKKEL HASZNÁLJA A MAGYAR TITKOSSZOLGÁLAT A FINSPY KÉMPROGRAMOT

Egy hekkerakció révén bebizonyosodott, hogy a magyar titkosszolgálat is használja a Gamma nevű cég FinSpy nevű kémprogramját. A hekkerek elérhetővé tették többek között a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat levelezését is, megdöbbentő részletekkel. Volt, hogy a nemzetbiztonságiak nem boldogultak a telepítéssel, vagy éppen elromlott a programhoz kapott laptop. Kicsengő kémhívás és követésnél megjelenő GPS-jel - ilyen egy állami kémprogram.

ILYEN OLCSÓN PÉNZT MÉG NEM KAPTUNK 

Még az elmúlt hetekre jellemzőnél is sokkal alacsonyabb kamat mellett tudott ma bevonni forrást a 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción az Államadósság Kezelő Központ. Az aukciós átlaghozam ugyanis mindössze 1,47 százalékos lett a 2,1 százalékos jegybanki alapkamat mellett.  Az extrém piaci helyzet a Magyar Nemzeti Bank augusztustól életbe lépett új irányadó eszközének piaci "mellékhatásaival", jórészt a befektetési alapkezelők pánikszerű rövid állampapír vásárlásainak fennmaradásával függhet össze.

 

TÉNYLEG ÚGY KELL A GÖMBÖKET TÁROLNI, AHOGY 400 ÉVE MEGMONDTÁK

1611-ben Johannes Kepler kitalált egy megoldást arra a fontos problémára, hogy milyen alakzatba is érdemes pakolni a gömb formájú dolgokat, például a narancsot (bár Kepler korában talán inkább az ágyúgolyó lett volna a legjobb példa). A tudós azt mondta, hogy a piramisforma (bár matematikában a gúla a pontos megnevezés) a legjobb módszer, de az igazát nem tudta bizonyítani. Most, 403 évvel később egy számítógépes szimuláció eredménye megmutatta: igaza volt.

EBBŐL MÉG ÉREM IS LEHET A SAKKOLIMPIÁN

A magyar férfi válogatott a tromsői sakkolimpia utolsó előtti fordulójában a legkedvezőbb ellenfelet kapta, és a románokat magabiztosan le is győzte, ami azt jelenti: az utolsó napon mindenképpen éremért játszhat.