KGBélának hívták a háta mögött

2014.09.23. 19:01

És az a viccet ismerik, hogy

az amerikai kémközpont iskolájában úgy szoktatják a leendő kémeket a kemény orosz télhez, hogy bezárják őket a hűtőházba, és fokozatosan fagypont alá viszik a hőmérsékletet. A Kaliforniából származó kémtanuló -15 fokig bírja, akkor kirohan. New York-i társa -25 foknál adja fel. A harmadik még bent van. Amikor a hőmérséklet már -40 fok alá süllyedt, bekukucskálnak és álmélkodva látják, hogy társuk nyugodtan ül, és újságot olvas.

- Hát te nem fázol? - kérdezik tőle.

- Ugyan már! Nálunk Szibériában ennél jóval hidegebb van.

Forrás: vicctanya.hu

EZÉRT HÍVTÁK KOVÁCSOT KGBÉLÁNAK

Több hónapos nyomozásunk után bizonyosodott be, hogy Kovács Béla súlyos tényeket titkolt el múltjából, sőt, előfordulhat, hogy bizonyos tényekkel ő maga sem volt tisztában. A jobbikos EP-képviselő például állítása szerint nem tudott arról, hogy orosz feleségének a hetvenes években japán férje volt. Az asszony a nyolcvanas években pedig - ekkor már együtt volt Kovács Bélával - névházasságot kötött egy ismert osztrák bűnözővel, hogy osztrák állampolgárságot szerezzen, és még szabadabban utazhasson. A szabad utazással még szovjet állampolgárként sem volt gondja, mivel minden bizonnyal a KGB futárja volt. A magyar titkosszolgálat 2009 óta figyeli Kovácsot, és felvételeik vannak arról, hogy diplomatának álcázott orosz titkosszolgálati munkatársakkal találkozott. Kovács Béla cikkünkre arról írt közleményében, hogy titkosszolgálati akció áll a háttérben. Az általunk megkérdezett jobbikos politikusok szerint továbbra is megbíznak benne.

HÁT ÉN ÚGY POFÁN BASZTAM A HUNVALDOT IS

Ilyen és ehhez hasonló megállapítások vannak azon a hangfelvételen, amit a Magyar Nemzet tett közzé. A lap szerint ezen Garabits Károly, a baloldal egyik VII. kerületi képviselőjelöltje beszél a lopás technikájáról, Hunvald György leütéséről és hamisított igazolványokról. Az egykor a Fideszben politizáló Garabits lejáratásnak tartja mindezt.

MOST ELŐSZÖR BOMBÁZTÁK SZÍRIÁT

Magyar idő szerint hajnalban kezdték meg az amerikai és a vele szövetséges csapatok, köztük több arab ország, az Iszlám Állam és az al-Kaida szíriai állásainak bombázását. Összesen száznál több felkelőt öltek meg. Barack Obama amerikai elnök szerint a terroristák sehol sem találhatnak menedéket.

EINSTEINNEK MÁR MEGINT IGAZA VOLT

Einstein már vagy száz éve megmondta, hogy a relativitáselmélet egyik praktikus következményeként az idő lassabban telik egy mozgó óra számára, mint egy egy helyben állónak. A jelenséget ikerparadoxon néven is ismerjük: az ikerpár egyik tagja felszáll egy űrhajóra és repked egy csomót, aztán visszatér a Földre, és fiatalabb lesz, mint az ikertestvére, mert lassabban zajlott az ideje a nagy sebesség miatt. Na, most ezt sikerült kísérletileg igazolni, persze űrhajók nélkül. Hogy hogyan, azt itt elolvashatja.

ÍGY MŰKÖDIK A FACEBOOK SÖTÉT OLDALA

Meglepő eredményekkel zárult egy brit kísérlet, ami arra kereste a választ, hogy mennyire hatékonyak a különféle pénzes rajongószerzési megoldások Facebookon. Azt, hogy az illegális, robotokkal vagy rabszolgákkal termelt lájkok nem kimondottan azok, persze ezt is tudtuk, de most az is kiderült, hogy a legális hirdetésekkel szerzettek sem olyan szuperek. Bővebben itt.

EZT NAGYON BENÉZTE A FERENCVÁROSI KÉZIKLUB

Vasárnap az utolsó pillanatokban egyenlített a Lipcse, amely hétméteresekkel kiejtette a Ferencváros női kézilabdázóit a Bajnokok Ligája-selejtezőn. Az FTC, szóban, még rögtön a meccs után jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy megóvja a meccset, mert az egyenlítő gól a meccs végét jelző dudaszó után esett. A szövetség azonban kedden elutasította az óvást, mégpedig formai okokra hivatkozva, mert írásban kellett volna a meccs után egy órán belül óvni. A Ferencváros most azt mondja, írásos bizonyítékuk van arra, hogy megengedték nekik, hogy csak másnap írjanak az ügyben.

ELINDULT AZ EX-ORIGÓSOK ÚJ LAPJA

A neve Abcúg, és Tóth Sára, az origo egykori felelős szerkesztője vezeti, vele együtt hat egykori origós dolgozik a lapnál. Az első cikkek a Svájci Alapból érkező pénzek végével, a miskolci nyomortelepeken élők sorsával, a szexuális erőszak áldozataival és a megbírságolt romákkal foglalkoznak. Az oldal Richard Field amerikai üzletember támogatásából készül. 

GIGANTIKUS MEGSZORÍTÁSRA KÉSZÜL A KORMÁNY

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság konferenciáján arról beszélt, hogy 2015-ben komoly reformok jönnek, mert a cél az állami kiadások jelentős mérséklése és az újraelosztás csökkentése. A kiadásokon faragnának 1700 milliárd forintot úgy, hogy az egészségügyhöz és az oktatáshoz is hozzányúlhatnak. A jelenlegi 50,6 százalékos GDP-arányos kiadást csökkentenék 45 százalékra, még nem tudni, hogy pontosan hány év alatt, de Varga fokozatos kiadáscsökkentésről beszélt. Az új ütemterv szerint a 2015-ös költségvetés és adótörvények október 30-ig kerülhetnek a parlament és a nyilvánosság elé.