Jobban figyelnek a jövőben a mozgássérültekre a buszsofőrök

2007.06.28. 13:57
Pénzbírságot szabott ki egyik sofőrjére a BKV, mert elmulasztotta a segítségnyújtást egy mozgássérült utasnak. A forgalmi ügyelet körlevélben figyelmeztette a sofőröket a mozgássérültekre való odafigyelésre.

Elmulasztotta a segítségnyújtást egy mozgássérült utasnak a 2-es metró vonalán közlekedő metrópótló buszok egyikének a sofőrje.

Az eset még vasárnap kora este történt, egy működő légkondijának köszönhetően kellemesen hűvös Volvo buszon. A metrópótló Blaha Lujza téri végállomásán egy tolókocsis nő hiába jelezte felszállási szándékát a külön a mozgáskorlátozottak segítségkérését szolgáló felszálásjelzővel, a sofőr inkább becsukta az ajtókat, és elhajtott.

Másnapi megkeresésünkre a BKV szóvivője, Regőczi Miklós nem tudott konkrét felvilágosítást adni. Mint mondta, csak bejelentés esetén tudják kivizsgálni az ügyet.

Addig is általánosságban elmondta, hogy a BKV különbuszokat működtet a metró vonalán a mozgáskorlátozottaknak, akikért telefonos kérés alapján házhoz mennek, és házhoz is szállítják őket.

Bejelentésünk nyomán Regőczi szerdán már arról tájékoztatott, hogy a BKV forgalmi ügyelete körlevélben hívta fel munkatársai figyelmét a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők kiemelt segítésére. A mozgáskorlátozottakat csúcsidőben a végállomásokon a többi utas előtt engedik fel a buszra a jövőben.

Csütörtökre pedig már a bejelentést is kivizsgálták. A járat sofőrje elismerte mulasztását, amiért pénzbírságot kapott, és egy másik vonalra vezényelték.