Vizsgáltatná a járatritkítós BKV-videót a vekés fb-tag

2007.12.06. 19:22
A BKV felügyelőbizottságának összehívását és belső vizsgálatot kezdeményez a testület egyik tagja, hogy megállapítsák: mennyibe került a járatcsökkentéseket magyarázó film, ki rendelte meg és hogyan kerülhetett fel a cég honlapjára. Vitézy Dávid szerint a film manipulatív, rontja a közlekedési vállalat hitelességét is.

A budapesti járatok kihasználatlanságát állító, a járatritkításokat indokló videó manipulatív - mondta csütörtökön Vitézy Dávid. A BKV felügyelőbizottságának tagja ezért a testület összehívását indítványozza, és azt javasolja, hogy belső vizsgálattal tisztázzák, ki rendelt meg egy ilyen filmet, mennyibe került, és hogyan kerülhetett fel a BKV honlapjára. Vitézy Dávid emellett azt kéri Hagyó Miklós főpolgármester-helyettestől, hogy kezdeményezze a cég kommunikációs igazgatójának felmentését.

Vitézy Dávid szerint egyértelmű, hogy a film elkészítésében nem közlekedési szakemberek működtek közre: a kisföldalattin például hajnalban, a járatok indítása előtt készítettek felvételeket. Bizonyos buszjáratokat pedig este, közvetlenül a külvárosi végállomásról való indulás után mutattak, ahol valóban kevés az utas olyankor, hiszen este kifelé van nagy forgalom.

A felügyelőbizottság tagja hangsúlyozta: ez a film rossz fényt vet a BKV-ra, rontja hitelességét. A társaság honlapjáról egyébként levették a videót, de a cég azóta sem cáfolta azokat az állításokat, hogy a film manipulatívan mutat járatokat.

A Független Hírügynökség (FH) a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós irodájától az a választ kapta: a főváros az esetet a BKV belügyének tekinti, így nem reagál rá. "Nem vesszük figyelembe olyan ember szavait, aki a BKV dolgozóit sztrájkra bujtogatja" - reagált a BKV sajtóosztálya. A felvételeket egyébként levették a bkv.hu-ról.