Új rendszer mától két villamosvonalon

2009.02.01. 08:32
Mát kísérleti jelleggel több villamosjárat csak akkor áll meg, ha az utasok jelzik leszállási szándékukat, vagy a megállóban várakoznak. Vasárnaptól két villamos vonalán, márciustól pedig újabb három járaton vezetik be az új rendszert. Az utasokat hangosbemondón is tájékoztatják a változtatásokról.

A BKV energiatakarékos és utasbarát lépésével elsősorban a téli hidegben nyújt komfortosabb szolgáltatást vonalain. A BKV leszállásjelzővel felszerelt villamosai csak akkor állnak meg a megállóhelyeken, ha ott felszálló utas várakozik, vagy a járművön előre jelezte valaki leszállási szándékát.

Vasárnap üzemkezdettől elsőként az 59-es és az 59A villamos vonalán vezetik be az új intézkedést, majd március 1-jétől a 2-es villamosok déli szakaszán, valamint a 24-es és 52-es villamosokon. A Farkasrét, Márton Áron tér irányban az Apor Vilmos téren, valamint a Könyves Kálmán körút irányban a Haller utcánál azonban ezután is mindig megállnak majd a villamosok - olvasható a közlekedési társaság közleményében.