Árpád
-2 °C
3 °C

Nagyot álmodtak a budapesti képviselők

2009.01.29. 21:02
A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön elfogadta Budapest 2020-ig szóló közlekedési fejlesztési tervét. Rengeteg új metrómegálló van benne.

2020-ig a következő közlekedési fejlesztéseket javasolja Budapest közgyűlése csütörtöki határozata alapján: Budán és Pesten is legyen a most tervezettnél is hosszabb a 4-es metró. Járjon 5-ös metró Csepel és Kaszásdűlő között az Astoria érintésével. A 3-as metró menjen ki Káposztásmegyerig. Kössék össze a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel.

Épüljön két új körút a pesti oldalon. Az 50-es villamos menjen ki Ferihegyre. A fogaskerekű pedig a Moszkva térig járjon. A Rkóczi úton és az Erzsébet hídon ismét járjon villamos. Az 1-es, 2-es és 3-as villamosak is hosszabb úton járjanak.

A terveket Hagyó miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes szerint érdemes lesz félévente, évente átnézni. A koncepciónak elvi jelentősége van, kötelezettségvállalást nem jelent, inkább csak irányt ad, hogy mit fejlesztene szívesen a főváros.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?