2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Nyolcszázezer forintot találtak a medinai postarablóknál

2009.01.28. 16:48
Az még nem derült ki, hogy a szerda reggeli medinai postarablásban az elkövetők mennyi pénzt zsákmányoltak, csak azt tudni, hogy a rendőrség mikor 15 perccel a bűncselekmény után elfogta őket, nyolcszázezer forintot talált náluk. A rendőrség szerint a postai dolgozó felkészülten járt el, amikor fenyegetésre átadta a pénzt.

Negyedóra alatt elfogták a rendőrök a medinai postát szerda reggel kirabló két férfit, akiknél megtalálták a rablásból származó 800 ezer forintot, közölték a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi vezetői sajtótájékoztatón Szekszárdon.

Törökné Kaszás Rozália, a TMRFK bűnügyi igazgatója elmondta, 9.12 órakor érkezett a pánikriasztás a medinai postáról, ami után nem sokkal telefonon is bejelentette a rablást a falu egyszemélyes postahivatalában dolgozó nő. A rendőrség azonnal lezárta a községből kivezető utakat és 9.25 órakor a 6-os főút tolnai elágazójánál elfogták a gyanúsított két férfit, akik egy szürke Nissannal menekültek.

Máté Dezső,a a főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a bűncselekmény részleteiről elmondta, hogy a símaszkot viselő rablók fegyverrel vagy annak látszó tárggyal szólították fel a postai dolgozót a pénz átadására. Azt, hogy mekkora összeget vittek el, egyelőre nem tudni, 800 ezer forintot foglaltak le tőlük. Éles lőfegyver vagy riasztópisztoly is volt is nála, tette hozzá Máté Dezső.

Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy a postai dolgozó felkészülten járt el, amikor a fenyegetésre átadta a pénzt, majd a rablók távozása után megnyomta a riasztógombot. A postásnő leírást adott arról is, milyen gépkocsival menekültek az elkövetők.

A két gyanúsítottról elmondta, hogy egyikük egy 50 éves, Medina környéki, másikuk egy 33 éves Budapest környéki lakos, mindketten többszörösen büntetett előéletűek. A rendőrség csütörtökön indítványozza a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A törvény a fegyveres rablást öttől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, mondta Máté Dezső.

A bűnügyi osztályvezető megjegyezte, hogy Tolna megyében 26 éve nem sikerült ilyen rövid időn belül rablókat elfogni.