Tényleg rendőr volt a harmadik móri gyanúsított

2007.05.18. 20:24
Ügyvédje azt nem árulta el, melyik kapitányságon szolgált, de azt megerősítette, hogy rendőr volt a móri bankrablás harmadik gyanúsítottja. S. Zoltán felismerte a bankrablásnál használt Scorpio géppisztolyt.

Rendőr volt, a bankrablás idején pedig előzetes letartóztatásban volt S. Zoltán, erősítette meg védőügyvédje, Enyedi Tibor. S.-t május 15-én fogta el a rendőrség a móri mészárlásban játszott szerepe miatt. A bíróság pénteken a szökés veszélye miatt elrendelte előzetes letartóztatását, de ügyvédje megfellebbezte az ítéletet.

Enyedi azt is megerősítette, hogy védence a bakrablás idején előzetes letartóztatásban volt, de ennek szerinte "nincs relevanciája". A rendőrség S.-t a bankrabláskor használt fegyverek eladásával vádolja, az üzletre pedig nyilván nem a bankrablás idején került sor.

Kihallgatásán S. felismerte és megmutatta azt a Scorpio géppisztolyt, amit ő adott el N. Lászlónak, a bankrablás gyanúsítottjának, közölte Ihász Sándor fővárosi főügyész az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az m1 Híradójának értesülései szerint S.-t fegyvereladási ügy miatt szerelték le a rendőrségről. Más, nem cáfolt, de meg sem erősített hírek szerint leszerelése után épített ki fegyverkereskedő hálózatot az országban.