Bosszúálló ámokfutó Olaszliszkán?

2007.01.15. 08:50
Egy részeg olaszliszkai férfi szombat este három falubeli gyermeket vett fel az autójába, bukósisakot húzott, felgyorsított és egy betonoszlopnak hajtott. Két gyermek könnyebben sérült, egy az intenzív osztályra került, írja a Blikk.

„Együtt döglünk meg” – állítólag ezt üvöltötte a részeg olaszliszkai férfi, aki három gyermekkel az autójában padlógázzal nekihajtott egy villanyoszlopnak, írja a Blikk. Az eset ott történt, ahol október közepén a helyiek agyonvertek egy autóst, mert elsodort egy gyermeket. A gyermek csak könnyebben sérült meg.

Olaszliszkán bevett szokás, hogy a helyiek felveszik autójukba az út mellett sétálókat. Szombat este, fél hét körül D. Zoltán egy 12 egy 13 és egy 14 éves fiút vett fel, és azt mondta nekik, hogy a faluvége felé megy.

Kirepült a kocsiból

A fiúk rosszat sejtettek, mert megérezték a férfin az alkohol szagát, és furcsállták, hogy bukósisakot vesz fel. Az autó ezután őrült száguldásba kezdett, s a sofőr pár perc múlva padlógázzal egy betonoszlopnak hajtott.

Fotó: Törő Gábor
Fotó: Törő Gábor

Az egyik gyermek kirepült az autóból, fejébe ötcentis csavar fúródott. A két másik fiú könnyebben sérült meg, a részeg sofőr karcolás nélkül úszta meg az ütközést, állítja a Blikk.

Miután többek szerint a férfi szándékosan okozta a balesetet, és ez a gyermekek szüleit felháborította, az egyik gyerek anyja szerint D. József sokat szidalmazta őket már korábban is a származásuk miatt. A férfi háza előtt a baleset után rendőrautó posztolt.

"Nem az útviszonyoknak megfelelően"

A sárospataki rendőrkapitányság személyi sérüléses balesetként kezeli egyelőre a történteket, szakértők bevonásával vizsgálják, hogy mi történt szombaton Olaszliszkán, tudtuk meg Egyedné Novodonszki Évától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósától. "A 45 éves helybéli férfi nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ezért kisodródott és betonoszlopnak ütközött. A férfi és három utasa megsérült a balesetben, egyikük sérülése súlyos. A sofőr alkoholt fogyasztott mielőtt a volánhoz ült" - mondta az Indexnek a sajtóreferens.

Fotó: Törő Gábor
Fotó: Törő Gábor

A sarospatak.hu hétvégi híre szerint a három roma fiúval Szegilong irányába tartott a férfi. A rendőrségi helyszínelők szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, a menetirány szerinti jobb oldali árokba hajtott, majd a Kossuth utca 66 számú ház előtt nagy erővel nekiütközött a piros Nissannal egy villanyoszlopnak.

Arról, hogy jelenleg is áll-e rendőrautó a férfi háza előtt, nem adott tájékoztatást a sajtós, annyit mondott, hogy Olaszliszkán Szögi Lajos meglincselése óta fokozott a rendőri jelenlét. Hogy történt-e több emberen elkövetett gyilkossági kísérlet egyelőre nem vizsgálja a rendőrség, "ha a vizsgálat közben bármi kiderül, akkor lépnek tovább a kollégák az ügyben" - mondta kérdésünkre Egyedné Novodonszki Éva.