Megtalálták a vasárnapi vihar ötödik áldozatát

2006.08.24. 11:33
A rendőrség azonosította az A38-as állóhajó horgonyába akadt csónakban talált holttestet, amely azé a férfié, aki a múlt vasárnapi viharban csónakjával együtt eltűnt.

Egy holttestet találtak csütörtökön egy elsüllyedt csónakban a Duna budapesti szakaszán, a Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó A38-as állóhajónál. Az elsüllyedt csónak, amelyben a holttestre bukkantak, a szórakozóhelyként működő hajót rögzítő horgony kötelébe akadt bele.


Nézze meg képeinket!

Az Index érdeklődésére Schőn Péter, a BRFK szóvivője elmondta, a rendőrség azonosította a holttestet. Az ötvenéves román állampolgárságú férfi a múlt vasárnapi tűzijáték alatt kitört viharban tűnt el.

A múlt vasárnapi tragédiában két ember a vihar által kidöntött fa alatt lelte halálát, egy idősebb asszony, vélhetően a pániktól szívinfarktust kapott, ketten eltűntek. Közülük az egyiknek, egy román állampolgárságú nőnek a holttestét kedden Ercsinél húzták ki a Dunából. A nő férjéé volt a csütörtökön talált holttest.

A viharban 300-an megsérültek, több tucatnyian súlyosan. Ketten még mindig életveszélyes sérülésekkel kórházban fekszenek.