Ura a káosznak a válogatott

2005.07.26. 17:19
A magyar vízilabda-válogatott három napot lazult a spanyolok elleni - magyar idő szerint hajnali negyed háromkor sorra kerülő - világbajnoki negyeddöntő előtt. Molnár Tamás torony-, Kiss Gergő műugrásban jeleskedett, a szakmai stáb viszont vereséget mért a címvédőkre - futballban. A magyar gárda metróval jár, így emelkedik felül a szervezési káoszon.
A magyar férfi vízilabda-válogatott miután magabiztosan, hat góllal legyőzte a horvátokat, csoportelső lett, és közvetlenül bejutott a legjobb nyolc közé. Mivel a spanyolok könnyedén felülmúlták a kubaiakat, így a megfiatalított ibériai csapattal találkozik - magyar idő szerint szerda hajnali negyed háromkor - Kemény Dénes legénysége.

Nem úgy haraptak

A magyarok az elmúlt három napban lazultak, ám annak ellenére, hogy nem volt mindenkinek kötelező részt vennie az edzéseken, teljes volt a létszám. A kapitányt mégis feldühítették hétfőn, mert érzése szerint nem úgy "haraptak", ahogy kellett volna. A mérkőzés viszont nyilván más lesz, a negyeddöntőben odateszik magukat a mieink.

Alighanem sokkal idegesítőbb a kapitánynak, hogy a csapatot szállító iskolabusz - az a bizonyos csőrös, amelyik az amerikai filmekből jól ismert -, rendszeresen késik. Ahogy az Index helyszíni tudósítója jelentette, mostanában a csapat átszokott a metróra, mert úgy sokkal pontosabban lehet időben érkezni az edzésre.

Molnár három másodperc alatt csobbant a toronyból

A szervezők pedig nagyon akkurátusak, csakis az előírt időpontban lehet a medencébe menni, egy perccel sem hamarabb, és csakis akkor, ha egy életmentőre hat játékos jut. Ha netán hét lenne, akkor a "vétkest" a szárazföldre parancsolják. (Így járt a japán kapus is legutóbb, aki Szécsitől próbált néhány mesterfogást ellesni a kapu mögött.) Az életmentőknek felesleges ecsetelni, hogy világklasszis játékosokról van szó, akiknél biztosan nem fenyeget a fulladás veszélye, hajthatatlanok.

Hétfőn a toronyba is felmerészkedtek néhányan, és ha meg is ígérték előzetesen, hogy nem ugranak le, Molnár Tamásnak három másodperc sem kellett a csobbanáshoz. Kiss Gergő a műugródeszkáról szaltózott, Madaras is elkísérte, ezt pedig már végképp nem bírták elviselni a szervezők, mondván, ilyen renitens brigáddal ugyanis még nem találkoztak, így gyorsan be kellett szüntetni az ártalmatlan tréfát.

Pavlik doki egymaga verte a csapatot

Az olykor feleslegesnek tűnő precizitás vélhetően annak is köszönhető, hogy Montreal az utolsó pillanatban, tavasszal kapta meg mégis a rendezés jogát. A szervező bizottság elnöke például öngyilkos lett február harmadikán, miután elvették a várostól a rendezés jogát, aztán egy hét múlva, már a temetése után mégis megkapta a rendezést a '76-os olimpia színhelye.

A háromnapos lazulás szellemében a magyar válogatott néhány tagja látogatást tett a montreali Magyar Házban, illetve volt egy kispályás futballmérkőzés a stábbal, amelyiket Pavlik doktor góljával elveszített a pólós alakulat. Ez volt eddig az egyetlen magyar vereség a kanadai városban.