Először kínlódott, mégis nyert a férfi válogatott

2006.09.04. 19:18
A belgrádi vízilabda Európa-bajnokság hétfői játéknapján elsőként biztosította be a legjobb négy között a helyét a magyar férfi válogatott. A péntek óta tartó eseményen először szenvedett a magyar csapat, de így is két góllal nyert, igazán komolyan nem forgott veszélyben a győzelme. A nők is csoportelsőként jutottak az elődöntőbe.

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak a görögök elleni negyedik csoportmérkőzésén már az volt tét, hogy sikere esetén az utolsó, németek elleni meccstől függetlenül már az elődöntőbe jutott.

Két kihagyott magyar büntetővel kezdődött

Az átalakulóban lévő görögök nem bírtak a horvátokkal, ami egyértelműen jelezte, hogy a magyarok az esélyesek, hiszen Kásásék a horvátokat simán legyőzték.

Az első negyedben nem villogott a magyar csapat, két büntetőt is kihagyott - Kásás és Kiss Gergő -, ám ennek ellenére előnybe került a nyolcadik perc végére.

Kásás: bomba- és ejtésgól

A görögök szereztek vezetést Ntoskas pattintása után, ezt Steinmetz Ádám centerből egyenlítette ki. Aztán Hadzidakisz következett, majd Kásás és Biros távoli bombája. Eközben Szécsi a kapuban klasszis teljesítményt nyújtott, ziccerek sorát hárította.

A második negyed elején mindkét oldalon nagy kapkodás volt, már túlestünk a játékrész felén, amikor Kásás elszakadt az emberétől, tökéletes labdát kapott, és három méterre a kaputól higgadtan ejtett, pedig már félig a víz alatt volt.

Három gól a második negyedben

Ezek után Varga Dénes mutatta meg, milyen az, amikor ütemtelenül lóbál, és a rövid sarokra visszahúzza pattintva a labdát. Az eddig sokat látott és tapasztalt Reppasznak esélye sem volt kiszámítania a labda ívét.

Ekkor alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között(5-2), ezt Ntoskas és Hosnyánszky távoli szemfüles lökete állandósította, de a nagyszünet előtt Mazisz is a léc alá bombázott.

Afrudakisz egyenlített

A harmadik felvonásban Kohielasz a szélről, Afrudakisz pedig Fodor öléséből kiszabadulva szerzett gólt, és így egyenlő lett az állás.

Madaras egy emberelőnyt kihasználva gondoskodott arról, hogy helyre álljon a világ rendje. Kásás hamarosan bebiztosította az előnyt, Biros pedig ismét háromra növelte egy hatalmas bombával, amit a kapus feje mellé helyezett el.

Kásás a végén is eredményes

Ntoskas harmadik találatával szűkített a hátrányon, Kásás azonban végleg eldöntötte a találkozót, egyszersmind a továbbjutás kérdését. A 10-7-es vezetésen a hajrában kozmetikázott a görög csapat, a félpályáról használták ki, hogy Szécsi kimozdult a megúszott játékosra.

A magyar csapat most játszott legrosszabbul, számos pontatlanság volt a játékában, de Szécsi a kapuban biztos pontnak bizonyult, ez pedig tartást adott. A társulat kedden a németek ellen játszik, de már akkor is pihenhet, és készülhet a pénteki elődöntőre.

Magyarország-Görögország 10-8 (3-2, 3-2, 1-2, 3-2)
a magyar gólszerzők: Kásás 4, Biros 2, Steinmetz Á., Varga Dénes, Hosnyánszky, Madaras 1-1