Fábiánné epét hányt Kovács Katalin miatt

2008.09.24. 11:29 Módosítva: 2008.09.24. 13:48
Benedek Dalma úgy érzi, csak Fábiánné Rozsnyói Katalinnal lehet sikeres, a sportág legsikeresebb edzőnője ezért folytathatja, pedig már abba is hagyta. A Magyar Hírlapban elismerte, versenyzői mindig kihasználták, de ő tükörbe tud nézni.

Az olimpián részt vett négy kajakosnő közül valamennyit Fábiánné Rozsnyói Katalin készítette fel, de Janics Natasa még tavaly áprilisban különvált tőle. Kovács Katalin idén májusban egyéni Európa-bajnoki sikere után hagyta el, Kozák Danuta és Szabó Gabriella pár nappal Kovács távozása után jelentette be: ők is elmennek csoportjából. A sorrendben hatszor a legjobb magyar edzőnek választott szakember Kováccsal tizenhárom évet működött együtt, ezért döbbent meg távozásán.

„Kovács engem végig provokált, évek óta csak provokált, arra ment ki a játék, hogy kirúgjam, ez volt a forgatókönyv, hogy elfogy a türelmem, kirúgom” – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Fábiánné. Mivel nem tette, Kovácsnak kellett lépnie.

Hangsúlyozta, ő legalább bele tud nézni a tükörbe, de kíváncsi, más hogy van ezzel. „Négy napig epét hánytam, amikor elolvastam nyilatkozatát, hogy velem nem lehet” – vallotta be.

Megismételte, túlzás volt, hogy Kovács három számban induljon Pekingben, mert szakmailag képtelenség, de neki kellett a pénz. Kovács egyesbeli negyedik helyével – ez nagy csalódás volt, mert aranyat akart –, párosbeli aranyával, illetve négyesben szerzett második helyével 39,2 milliót keresett.

Úgy gondolja, a Kovács, Janics páros csak azért nyert, mert a németek rosszul mentek. Előzetesen azt mondta, a duónak kevés esélye van a címvédésre. Kovács fegyelmi ügyéről, büntetéséről nem alkotott véleményt.

„A versenyzőim mindig csak kihasználtak” – hangoztatta. A 2006-ban egyesben világbajnoki aranyérmes Benedek Dalma kedvéért azonban folytatja, még akkor is, ha a végén ő is elhagyja. Benedek azért igazolt át hozzá, hogy olimpikon lehessen, de végül „kiikszelték.”

Az edző az olimpiai eredményességi keretből elfogadta a tízmilliós prémiumot, bár Júdás-pénznek tartja. Tudja azt is, hogy sokan irigylik, és megjegyzéseket tesznek emiatt.