Kinyírta vb-ellenfelét a dartos Phil Taylor

2009.01.02. 12:44
A londoni darts-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében a sportág legnagyobb alakja, az angol Phil Taylor simán jutott a legjobb négy közé. A 13-szoros világbajok tavaly ebben a szakaszban bukott el, most jó esélye van, hogy visszavegye címét.

A Londonban zajló profi (PDC) darts-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőiben Phil Taylor 5-0-ra verte a holland Co Stompét, az angol Mervyn King 5-2-vel intézte el a walesi Barrie Batest. A két győztes játszik majd egymás ellen a szombati elődöntőben.

Az elmúlt két évben nem sikerült megszereznie a világbajnoki címet a darts legjobbjának, Phil Taylornak. Két éve a holland Raymond van Barneveld hihetetlen döntőben győzte le a tizenháromszoros világbajnokot, tavaly pedig már a negyeddöntőben elbukott Wayne Mardle ellen.

Taylor idén azonban egészen magabiztosan menetel az újabb világbajnoki cím felé. Csütörtökön azt a Stompét győzte le, akitől nemrég kikapott. Most viszont esélyt sem adott neki, összesen ötször ért el 180-at a három dobásból.

Az angol szerint ezúttal nem volt olyan jó formában, mint amikor Stompe legyőzte őt, a holland azonban máshogyan látta az összecsapást. Stompe szerint lehet, hogy Taylor játszott már ennél jobban is, de ez nagyon kevésszer fordulhatott csak elő. A 48 éves angol egyébként beszélt az elődöntőről is, magabiztosan azt mondta, rajta nincs nyomás és Kingnek nagyon össze kell majd magát kapnia.

A vébén a címvédő kanadai John Part már kiesett. Pénteken jön az újabb két negyeddöntő, Paul Nichoson a harmadik kiemelt James Wade-del csap össze, a két évvel ezelőtti világbajnok, második kiemelt Barneveld Jelle Klaasennel találkozik.

A londoni végső győzelemért 125 ezer font, azaz jelenleg 37,5 millió forint jár. A profi vébének idén először volt magyar résztvevője, az első körben búcsúzó Bezzeg Nándor személyében.