Meghalt a 26 éves olimpiai bajnok

2009.02.19. 12:20 Módosítva: 2009.02.19. 14:40
A lengyel atlétikai válogatott portugáliai edzőtáborában elhunyt a női kalapácsvetés első olimpiai bajnoka, a még csak 26 éves Kamila Skolimowska. A halál oka egyelőre ismeretlen.

Portugáliai edzőtáborozása közben rosszul lett és összeesett, majd újraélesztették és a mentő kórházba szállította az olimpiai bajnok Kamila Skolimowskát, akin azonban már nem tudtak segíteni. A lengyel kalapácsvetőnő még csak 26 éves volt.

kalapacs

A saját lábán szállt a mentőbe

„Kamila hirtelen rosszul lett az egyik erősítő teremben. Újraélesztettük, majd azonnal mentőt hívtunk - idézte fel a Vila Real de Santo Antonióban történteket az MTI beszámolója szerint a lengyel hírügynökségnek a szintén olimpiai aranyérmes kalapácsvető, Szymon Ziolkowski. - Kórházba szállították, de útközben megint rosszul lett, és az ismételt újraélesztési kísérletek ellenére meghalt.

A sid hírügynökséget idéző német közszolgálati tévé, az Ard honlapja azt írta, Skolimowska az első rosszullét után még a saját lábán szállt be a mentőbe. Ott újra eszméletét vesztette, amiből már nem tudták visszahozni.

Szívroham vagy tüdőembólia

A halál pontos oka a boncolásig ismeretlen, a sid beszámolója szerint a portugál orvosok szívinfarktusra gyanakodnak, a lengyel csapatorvos azonban a tüdőembóliát tartja elképzelhetőnek. A beszámolókból az is kiderül, hogy Skolimowska korábban a vádliját fájlalhatta.

A varsói születésű Skolimowska 1982. december 4-én született. Édesapja, Robert Skolimowski maga is világklasszis súlyemelő volt. Kamila nagyon korán ért a csúcsra, tizenöt évesen már megnyerte a junior Eb-t.

A negyedik legjobb eredmény

A 26 évesen elhunyt lengyel sportolónő a 2000-es sydney-i játékokon bizonyult a legjobbnak, amikor a női kalapácsvetés először szerepelt az olimpia műsorán. 71,16 méteres dobásával 17 évesen és 331 naposan szerzett aranyat és így sportágában a legfiatalabb olimpiai bajnok. Skolimowskának ez volt az egyetlen győzelme felnőtt világversenyen, 2002-ben ezüst-, 2006-ban bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

A 2004-es athéni olimpián ötödik lett, a tavalyi, pekingi játékokon azonban hiába jutott be a döntőbe, nem volt érvényes kísérlete. 76,83 méteres egyéni legjobbja a negyedik legjobb eredmény a női kalapácsvetés történetében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport