A világ legjobb dartsosa Érdet is meghódította

2019.03.09. 10:25

Péntek este az Érd Aréna adott otthont az első Budapest Darts Gálának. A PDC Hungarian Fan Club szervezésében rendezett eseményen a dartsvilág négy ikonikus alakja, közte a világbajnoki címvédő és világelső Michael van Gerwen, valamint honfitársa, a holland Vincent van der Voort, az osztrák Mensur Suljovic és az ausztrál Simon Whitlock játszott négy magyar játékossal, akiket a szervezők választottak ki.

Mint arról korábban is írtunk, ez a verseny gyakorlatilag az előszobája lehet annak, hogy Magyarország is bekapcsolódjon a PDC vérkeringésébe, és valószínűleg Érden a jövőben European Tour versenyeket rendezzenek, amelyekre már a világ 16 legjobbja mellett 48 másik játékos, közte garantáltan négy magyar juthat.

Ez azért is fontos a sportág hazai fejlődésének, mivel eddig összesen négy magyar játékosnak sikerült kvalifikálnia a PDC European Tourra.

A verseny valóban gála volt. Telt ház a lelátón és a küzdőtéren, igazi dartshangulatban léptek sorra a színpadra a játékosok. Kovács Patrik, Székely Pál, Lakatos Gergely és a Végső János próbálkozott emlékezetest alkotni, de már az is bravúr volt, hogy ha leget, vagy legeket sikerült nyerni. Ez egyedül Székely Pálnak, Magyarország egyetlen profi, legmagasabban jegyzett játékosának nem sikerült.

A külföldi profik komolyan vették a meccseket. Például van Gerwen megpróbálkozott a 150-es tripla bullos kiszállóval is, csak az utolsó csúszott egy picit félre.

A döntőt aztán a két holland vívta és van Gerwen győzelmével ért véget. A holland tehát komolyan vette, pedig sokat nem tudott pihenni. Csütörtök éjfél körül még Aberdeenben Premier League-meccset játszott. Saját bevallása szerint egy órát aludt, hogy időben Érdre érjen.

Sikerrel ért véget tehát az első ilyen rendezvény, most pedig izgatottan várjuk, hogy a PDC Europe valóban kiterjeszti-e majd Magyarországra is a sorozatát.

Budapest Darts Gála

Negyeddöntők:

  • Vincent van der Voort–Kovács Patrik 6–3
  • Mensur Suljovic–Székely Pál 6–0
  • Michael van Gerwen–Lakatos Gergely 6–1
  • Simon Whitlock–Végső János 6–2

Elődöntők:

  • Vincent van der Voort–Mensur Suljovic 6–1
  • Michael van Gerwen–Simon Whitlock 6–3

Döntő:

  • Michael van Gerwen–Vincent van der Voort 6–4